Til kamp for Norsk Tipping

- Norsk Tipping er fundamentet i finansieringen av norsk idrett, sier Raymond Johansen, partisekretær i Arbeiderpartiet.

KUNSTGRESSGENERASJONEN KOMMER: Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet sier at vi ser kunstgressgenerasjonen komme i fotballen, med høy kvalitet og stor deltakelse. Tirsdag dømte Johansen en fotballkamp mellom Averøykameratene og Sogndal (jenter 14) på Norway Cup. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KUNSTGRESSGENERASJONEN KOMMER: Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet sier at vi ser kunstgressgenerasjonen komme i fotballen, med høy kvalitet og stor deltakelse. Tirsdag dømte Johansen en fotballkamp mellom Averøykameratene og Sogndal (jenter 14) på Norway Cup. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Raymond Johansen, partisekretær i Arbeiderpartiet, var tirsdag på plass på Ekebergsletta for å dømme en kamp under Norway Cup.

- Det er selvfølgelig veldig gøy. Men jeg er såpass fotballinteressert at jeg tar meg selv i å se på spillet og henge meg opp i for eksempel gode skudd, sier Johansen.

- Fundamentet i finansieringen Partisekretæren dømte kampen mellom Averøykameratene og Sogndal (jenter 14), men i lys av valgkampen har han også noe annet enn fotballengasjement å formidle.

- Det vi har sett i fotballen, for eksempel i damefotballen der vi gjør det kjempebra, er at kunstgressgenerasjonen nå kommer. Vi ser den høye kvaliteten i fotballen og hvor mange som deltar. Det har ikke minst tippemidler vært årsaken til, Norsk Tipping er fundamentet i finansieringen av norsk idrett, sier han.

Johansen mener at det ikke ville vært noen breddeidrett uten Norsk tipping.

- Idretten er pilaren i frivillighetsnorge. Nå har vi gått inn for at idretten skal få 64 prosent av omsetningen til Norsk Tipping. Jeg ønsker å slå ring om Norsk Tipping som er en trygg og forutsigbar del av finansieringen av norsk idrett, sier han.

- Vil svekke norsk idrett Nordmenn gambler for flere milliarder årlig på nett hos utenlandske spillselskaper. Raymond Johansen tror ikke det vil gagne idretten dersom selskaper som Unibet og Betsson får fri tilgang til det norske markedet.

- Det er klart at det er en gullgruve for utenlandske spillselskaper å komme inn i det norske markedet, men det vil svekke norsk idrett og frivillighet, sier Johansen.

Frp's spillpolitiske talsmann Øyvind Korsberg mener at norsk idrett vil kunne få større tilskudd hvis utenlandske spillselskaper får etablere seg i markedet på samme måte som Norsk Tipping. Det er ikke Raymond Johansen enig i.

- Et selskap etablert på Malta eller Cayman Island vil ikke ha samme forhold til å gi tilbake til norsk idrett som Norsk Tipping. Disse selskapene har som formål å tjene mest mulig penger, og å tro at det vil styrke idretten er tull. Unibet og Betsson er snarere en trussel mot finansieringen av norsk idrett, sier Johansen.

- Vil kunne øke tilskuddet Øyvind Korsberg, spillpolitisk talsmann for Frp, mener at utenlandske spillselskaper bør få etablere seg på det norske markedet.

- Utenlandske spillselskaper har tilgang til det norske markedet i dag. Hensikten med å la disse etablere seg i Norge er for å få kontroll på hvor mye det spilles for, og for å øke tilskuddet til norsk idrett, sier han.

Korsberg vil la utenlandske spillselskaper etablere seg i Norge, og sette en avgift på omsetningen som kan gå til norsk idrett på samme måte som hos Norsk Tipping.

- Vi mener at dette er en vinn-vinn-situasjon fordi vi får kontroll på hvor mye nordmenn spiller for og norsk idrett får større tilskudd. Vi har hatt møter med utenlandske spillselskaper som ønsker å gi tilbake til norsk idrett, som de nesten ikke har anledning til i dag. Det er gammeldags og bakstreversk å sørge for at norske aktører ikke får etablere seg i Norge, sier Korsberg.

VINN-VINN-SITUASJON: Frp's spillpolitiske talsmann Øyvind Korsberg mener det vil være en vinn-vinn-situasjon å la utenlandske spillselskaper etablere seg i det norske markedet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VINN-VINN-SITUASJON: Frp's spillpolitiske talsmann Øyvind Korsberg mener det vil være en vinn-vinn-situasjon å la utenlandske spillselskaper etablere seg i det norske markedet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer