Til kamp for pingvinene

Støttegruppa for Bouvetøyas frigjøring krever at Norge gir øya tilbake til pingvinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag skal Støttegruppa for Bouvetøyas frigjøring demonstrere utenfor Justisdepartementet. Gruppa krever at Norge gir fra seg øya til dens rettmessige beboere, pingviner, sel, og sjøfugl.

- Det er ingen grunn til at Norge skal leke imperialistmakt i Sørishavet. Norge vil slakte pingvinene i forskningsøyemed, og vi krever blant annet at fangene (pingvinene, red.anm.) i akvariet i Bergen og i dyreparken i Kristiansand slippes fri, sier pressetalsmann Hjalmar Olsen til Dagbladet.no.

Støttegruppa består av Olsen og 4-5 sympatisører. I tillegg til disse kommer fem av Bouvetøyas beboere, fem pingviner, til å møte opp for å demonstrere.

- Pingvinene kom av egen fri vilje for å demonstrere. Først trodde jeg ikke på det selv, men plutselig var det fem pingviner i hagen min. De har reist i mange år for å være med på dette, sier Olsen.

- Er dette et utdrikningslag?

- Nei, dette er en seriøs demonstrasjon, hevder Olsen.

I Kristiansand Dyrepark stiller de seg undrende til kravene fra støttegruppa.

- Vi har ikke hatt pingviner på 10 år i dyreparken, sier Anthon Andreassen til Dagbladet.no.

- Men vi har sjøløver, så hvis de kjemper for de også er det greit, sier Andreassen som stiller store spørsmålstegn ved støttegruppas troverdighet.

PENGUIN POWER: Støttegruppa for Bouvetøyas frigjøring benekter å være et utdrikningslag, selv om flere av demonstrantene møter i smoking.