Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til kamp mot dødsdopet

- Vi klarer ikke å kommunisere med ungdommen, og vi må finne ut hvorfor, sier sosialminister Guri Ingebrigtsen. Hun er bekymret over ungdommens eksperimentering med nye rusmidler, og varsler nå hun omlegginger i rusmiddelforebyggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialminister Guri Ingebrigtsen er opprørt over den siste tidas avsløringer om ungdoms bruk av ecstasy og annet motedop.

- Vi er nødt til å ta fatt i dette fra høsten av, for utviklingen bekymrer meg veldig, sier sosialministeren. Hun har allerede kontaktet ekspedisjonssjefene i Sosialdepartementet i kjølvannet av ecstasydødsfallet. De har fått i oppgave å kartlegge personer og grupper som kan tenkes å ha informasjon om de nye rusmidlene og bekjempelsen av dem.

Vet for lite

- Politi, skoler og foreldre, all den kunnskap vi kan få fatt i, må ut. Vi vet altfor lite til å kunne hamle opp med den nye narkoindustrien, den ligger langt foran helsevesenet. Jeg vet ikke nøyaktig hvordan arbeidet vil foregå, men noe må gjøres, lover Ingebrigtsen

Rusmiddeldirektoratet skal neste år desentraliseres til sju steder rundt om i landet. Det er mulig at hvert regionskontor får ansvaret for det forebyggende arbeidet innenfor sitt område.

- Norge er et stort land med veldig forskjellige landsdeler. Derfor trenger vi å vite noe om hver del for å lykkes i arbeidet.

- Skjønner ikke

- Hvordan mener sosialministeren tilbudet til de nye rusmisbrukerne fungerer?

- Jeg synes ikke vi har funnet måten å treffe dem på. Vi skjønner ikke valgene de gjør, hva de vil fortelle oss med dem, eller hvorfor de velger å bli voksne på en annen måte.

Og det er ikke bare ungdommens feil. Det er vi voksne som må ta ansvar og finne ut av hva vi gjør galt, mener Ingebrigtsen.

Sosialministeren er langt fra sjokkert over ecstasydødsfallet.

- At én dør av ecstasy, kommer ikke som noe lyn fra klar himmel. Det er ingen overraskelse at noen doserer feil. Bare trist.

MEDGIR UVITENHET: Sosialminister Guri Ingebrigtsen mener at helsevesenet vet for lite om narkotikabruk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media