Til kamp mot nettgrisene

Grete Faremo er utpekt av justisministeren til å lede ei ekspertgruppe mot nettgrisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Vi har ikke tid til å vente." 

Etter det Dagbladet kjenner til har den tidligere justisministeren sagt ja til oppnevnelsen, som offentliggjøres i dag.

-  Vi burde helt klart hatt ei permanent gruppe som jobbet politisk med problematikk som dukker opp i forbindelse med den teknologiske utviklingen,» sa Knut Storberget til Dagbladet i mai i fjor. Da satt Storberget i justiskomiteen. Som justisminister setter han nå forslaget ut i livet.

Storberget til Microsoft

I dag tar Storberget med seg statsminister Jens Stoltenberg på besøk til Kripos\' internettgruppe for at han skal få et innblikk i hvordan de jobber. I morgen åpner Storberget en rundebordskonferanse hos Microsoft om nettovergrep. I juni vil han bruke tid på emnet når han inviterer sine nordiske justisministerkolleger til møte i Oslo.

Lovforslag

Ett år etter at Dagbladet Magasinet dokumenterte hvordan voksne mennesker bruker barnekanaler på internett som sex-marked, viser sentrale politikere at de vil gjøre nettet til en tryggere sone for barn.

-  Denne saken er et godt eksempel på hvor maktesløse vi kan bli når utviklingen skyter fart, kommenterte Knut Storberget 8. mai i fjor. Nå arbeider lovavdelinga i Justisdepartementet med et nytt lovforslag som skal ut på høring før sommeren.

LEDER NETTKAMP: Grete Faremo skal lede et utvalg som skal jobbe mot nettovergripere.