Til kamp mot radikaliseringen

Justisminister Anders Anundsen går til kamp mot ekstrem islamsk radikalisering i Norge.

- VI MÅ BRY OSS: Justisminister Anders Anundsen går nå til kamp mot den økende ekstreme islamske radikaliseringen i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- VI MÅ BRY OSS: Justisminister Anders Anundsen går nå til kamp mot den økende ekstreme islamske radikaliseringen i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ekstrem islamsk radikalisering har potensiale til å være et stort problem i Norge, sier justisminister Anders Anundsen til Dagbladet.

Han medgir at samfunnet har store utfordringer med den økende islamske radikaliseringen og de som reiser til konfliktområder.

- Når mennesker endrer adferd og i løpet av kort tid blir radikalisert må vi reagere, sier justisminister Anders Anundsen.

Tirsdag samler den nye justisministeren flere departementer for å iverksette en omfattende tiltaksplan, for å få stoppet det Politiets sikkerhetstjeneste omtaler som ekstrem islamisme og en økende radikalisering i Norge. Radikalisering I PST siste terrorvurdering heter det:

«Ekstrem islamisme utgjør fortsatt den mest alvorlige terrortrusselen i Norge, og vi forventer at den vil gjøre det også i 2013. Personer i de ekstreme islamistiske miljøene vil fremdeles være opptatt av å formidle ekstremistisk retorikk, der blant annet Norge står sentralt i fiendebildet. Dette gjør propagandaen appellerende for påvirkelige ungdommer her i landet, og bidrar til at radikalisering fremdeles vil være et trekk ved trusselbildet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer