Til kamp mot Se og Hør

Kongehuset forlanger at ukebladet Se og Hør dementerer artikkelen der det står at prinsesse Märtha Louise har tatt opp et lån på seks millioner kroner for å kjøpe huset i Lommedalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongehuset forlanger dette i et brev til ukebladet. Det er ytterst sjelden at kongehuset går til et slikt skritt overfor norske medier. Slottet mener imidlertid at saken har prinsipiell betydning, og ønsker derfor å markere at de ikke akseptere ukebladets opptreden i denne saken.

Prinsipiell betydning

Etter det Dagbladet erfarer skal beslutningen om reaksjonen overfor Se og Hør være tatt i samråd med prinsesse Märtha Louise. Brevet er underskrevet av hoffsjef Lars Petter Forberg.

Det var i fredagens helgeutgave at prinsesse Märtha Louise ble framstilt som gjeldsslave på forsiden av ukebladet. Se og Hør siterte en kilde på at prinsessen hadde tatt opp et banklån på seks millioner kroner for å finansiere sitt nye hus i Lommedalen. Samme dag som ukebladet var på markedet ble likningstallene til prinsesse Märtha Louise for første gang lagt ut offentlig. De viste at prinsessen hadde en formue på 27 millioner kroner. Hun avviser via Slottets informasjonsavdeling at hun har tatt opp lån i samband med boligkjøpet.

- Vi har valgt å sende dette brevet fordi at vi mener at saken har prinsipiell betydning, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet.

Hun reagerer på at Se og Hør gjennom helga har kjørt en reklamespott på tv der de fortsetter å framstille prinsessen som «gjeldsslave».

- I vårt brev til Se og Hør viser vi til Vær varsom-plakaten. Vi vil med dette markere at den også gjelder ved omtale av kongelige, sier Rasch.

Skriver svarbrev

Ukebladet har så langt beklaget at de har brukt ordet «gjeldsslave», men de har så langt stått fast ved at prinsessen har tatt opp et lån i den størrelsesorden som blir skissert i artikkelen.

- Vi vil redegjøre for denne saken i et brev til Slottet, sier redaktør Trond Stensåsen i Se og Hør.

STRID OM LÅN: Ukebladet Se og Hør og Slottet er fortsatt uenige om hvordan prinsesse Märtha Louise har finansiert sitt boligkjøp i Lommedalen.