Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til kamp mot spedbarn og morsinstinkt

Likelønnskommisjonen ser ikke på barnets beste som noe vektig argument til å stoppe en bastant marsj mot et utstillingsvindu for tvangslikestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke måte på hvor vanskelig det skal være å lage et utstillingsvindu for den perfekte likestilling. Etter flere tiårs hardt arbeid, konstaterer likelønnskommisjonen at det enda gjenstår mye å gjøre. Hadde det ikke vært for de brysomme spedbarna og familiene som setter barnas vel foran feminismens idealisme, hadde man kanskje sluppet å bruke millionbeløp på å nedsette en kommisjon for å klekke ut en slagplan mot morsinstinkt og spedbarn.

Etter en nøye vurdering av saken, har likelønnskommisjonen funnet en av kimene til problemet. Dagens foreldrepermisjon gir foreldre valgfrihet til å velge hvem av foreldrene som skal være hjemme med barnet, og hvem som skal være i arbeid.

En av tankene bak dette er at familiene selv skal få velge ut ifra deres behov og barnets beste.

Likelønnskommisjonen ser ikke på barnets beste som noe vektig argument til å stoppe en bastant marsj mot et utstillingsvindu for tvangslikestilling. Det er ikke nok at menn og kvinner har de samme muligheter. Det passer ikke med deres virkelighetsforestilling at noen kvinner faktisk setter familieliv og omsorg over kroner og øre.

Problemet som dukker opp med foreldrepermisjon, er at de som tar permisjon, mister ansiennitet fra jobben sin. Ansiennitet gir deg høyere lønn. Det er fordi det generelt antas at man er bedre skikket til en jobb jo lengre erfaring man har med den.

Det er vel en tanke de fleste kan være enig i. Det er i utgangspunktet meget uheldig å påtvinge småbarnsforeldre arbeidsfordelingen i stedet for å la de fordele det slik de føler de mestrer det best. Det er heller ikke heldig for alle barn om de tvinges til å få en annen hjemmeværende etter 6-8 måneder. For dette med ansiennitet er vel heller ingen fjern tanke på hjemmebane heller.

Men dette må du legge bak deg. Nå skal vi til strid - mot spedbarn og morsinstinkt for det hellige mål: tvangslikestillingens perfekte utstillingsvindu.

MOR OG BARN: - For Likelønnskommisjonen er det ikke nok at menn og kvinner har de samme muligheter. Det passer ikke med deres virkelighetsforestilling at noen kvinner faktisk setter familieliv og omsorg over kroner og øre, skriver Stig Eidissen. Foto: SCANPIX
MOR OG BARN: - For Likelønnskommisjonen er det ikke nok at menn og kvinner har de samme muligheter. Det passer ikke med deres virkelighetsforestilling at noen kvinner faktisk setter familieliv og omsorg over kroner og øre, skriver Stig Eidissen. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media