Til kamp om de kristne stemmene

KrF får ikke fri til kjernevelgerne sine alene. Opposisjonen strømmer til sommerens kristne stevner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer blir det dragkamp om de kristne velgerne. Representanter fra begge sider av den politiske skalaen rykker ut for å sanke kristne stemmer.

-  De sosialistiske partiene sliter med de kristne miljøene, mener Carl I. Hagen.

I fjor deltok han på sommerstevnet på bibelsenteret Levende Ord, og vakte oppsikt med harde uttalelser om muslimer. I år skal han delta igjen.

-  Jeg drar dit for å forklare vår politikk, og mange i de kristelige miljøene har stor sans for Frp, sier Hagen til Dagbladet.

En viktig arena

-  Jeg synes de klappet for mye for Hagen i fjor, så jeg har noe jeg vil fortelle dem, sier partisekretær i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg.

-  Kristenfolket er en viktig politisk arena, og vi har mye til felles med de kristne velgerne, sier Kolberg, som blant annet deltar på årets Levende Ord-stevne.

Der skulle også SV-leder Kristin Halvorsen vært med, men hun meldte nylig avbud og erstattes av Audun Lysbakken.

 STEMMEFISKE:  I fjor var Carl I. Hagen en av få norske politikere som talte på Levende Ords sommerstevne. I år vil både høyre- og venstresiden være representert på kristne stevner. Foto: Helge Hansen
STEMMEFISKE: I fjor var Carl I. Hagen en av få norske politikere som talte på Levende Ords sommerstevne. I år vil både høyre- og venstresiden være representert på kristne stevner. Foto: Helge Hansen Vis mer

Folkerike stevner

Generalsekretær i KrF, Inger Helene Venås, frykter ikke at flere partier deltar på kristne stevner.

-  Det er viktig at velgerne vet hva partiene står for, og at vi får snakket om de politiske skillelinjene, sier han.

-  Hvorfor er kristne stevner en viktig arena i valgkampen?-  Det blir tatt opp mange verdispørsmål, og de samler mange samfunnsbevisste personer med høy valgdeltakelse på ett sted, sier Venås.

Valgforsker Ola Listhaug tror ikke andre partier enn KrF vinner terreng på kristne stevner.

-  Stevnene tiltrekker seg ei gruppe mennesker der KrF har såpass stor oppslutning, at de andre partiene har lite å hente, sier han.

HAR TROA: Partisekretær i Ap, Martin Kolberg.
FÅR KONKURRANSE: Dagfinn Høybråten (KrF).