Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til kommunen skiller dere ad...

STAVANGER (Dagbladet): Konrad (88) og Ingjerd Berge (89) har vært gift i 65 år. Men nå får ikke det trofaste ekteparet bo sammen av Stavanger kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er forferdelig å være alene, og ikke ha noen å snakke med. Jeg holder på å gå på veggene, forteller Ingjerd til Dagbladet.

Det er 70 år siden hun og Konrad traff hverandre. De har vært gift i 65 av dem. Men nå som de nærmer seg 90 år, er begge plaget av sykdom. Like før jul fikk Konrad plass på Mosheim sykehjem. Til tross for sine fysiske og mentale plager, ble ikke Ingjerd regnet som aktuell for sykehjemsplass.

Dermed har kommunen dømt det gamle paret til å leve resten av sine liv fra hverandre.

Forelsket

- Vi er like begeistret for hverandre i dag som da vi traff hverandre. I løpet av 70 år har vi nesten ikke vært borte fra hverandre en dag, sier Ingjerd.

Ekteparets eneste sønn, Leif Berge, er selv pensjonert. Den tidligere fotografen har den siste tida måttet kjøre sin uføre mor til sykehjemmet for at hun skal få treffe sin mann. Berge er eitrende sinna på det han mener er uverdig behandling av foreldrene.

- Hjerterått

- Dette er så hjerterått! Jeg kan ikke forstå at et moderne samfunn kan tillate den slags. Min far har vært en trofast sliter og skattebetaler i 71 år, og se hvordan de behandler ham. Det er rett og slett uanstendig! tordner Leif Berge.

- Det som irriterer meg mest, er at de sier at mor ikke er syk nok til å få en plass på sykehjem. Men hun har halvparten av alle sykdommer som finnes, sier Berge.

Han kjemper for at foreldrene skal få avslutte livet slik de har levd det - sammen.

FORGJEVES KAMP: Ingjerd og KOnrad Berge giftet seg i mars 1934. Nå må de leve fra hverandre resten av livet.
ENSOM: Ingjerd Berge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media