Til krig mot all terrorisme

NEW YORK (Dagbladet) President Clinton erklærte i går krig mot all verdens terrorister etter at amerikanske krysserraketter bombet et toppmøte av teorristledere knyttet til Osama bin Laden i hans base i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette vil bli en langvarig, pågående kamp mellom frihet og fanatisme, mellom rettsstaten og terrorisme, sa Clinton.

President Clinton understreket at angrepet i går ikke bare var en gjengjeldelse for bombeangrepene på de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar es Salaam for to uker siden.

- Terrorismen var vårt mål, sa presidenten som ga ordre til angrepet så seint som klokka seks i går morges. Presidenten sa at han hadde gått til angrep for å komme en «umiddelbar trussel» i forkjøpet.

Osama bin Laden har erklært hellig krig mot både sivile og militære amerikanere. President Clinton sa at «ingen religion stiller seg bak drap på uskyldige kvinner, barn og menn».

- De har gjort De forente stater til sin motstander på grunn av det vi står for, og for det vi er motstandere av, sa Clinton og viste til bin Ladens erklæring om at alle amerikanere er mål i hans krig enten de er uniform eller ikke.

- Deres misjon er mord. Deres historie er skrevet i blod, sa president Clinton. Han beskrev bin Laden som er en millionær fra Saudi Arabia, som en terror-edderkopp som står bak et nettverk som strekker seg gjennom flere land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer