Til krig mot all terrorisme

NEW YORK (Dagbladet) President Clinton erklærte i går krig mot all verdens terrorister etter at amerikanske krysserraketter bombet et toppmøte av teorristledere knyttet til Osama bin Laden i hans base i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette vil bli en langvarig, pågående kamp mellom frihet og fanatisme, mellom rettsstaten og terrorisme, sa Clinton.

President Clinton understreket at angrepet i går ikke bare var en gjengjeldelse for bombeangrepene på de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar es Salaam for to uker siden.

- Terrorismen var vårt mål, sa presidenten som ga ordre til angrepet så seint som klokka seks i går morges.
Presidenten sa at han hadde gått til angrep for å komme en «umiddelbar trussel» i forkjøpet.

Osama bin Laden har erklært hellig krig mot både sivile og militære amerikanere. President Clinton sa at «ingen religion stiller seg bak drap på uskyldige kvinner, barn og menn».

- De har gjort De forente stater til sin motstander på grunn av det vi står for, og for det vi er motstandere av, sa Clinton og viste til bin Ladens erklæring om at alle amerikanere er mål i hans krig enten de er uniform eller ikke.

- Deres misjon er mord. Deres historie er skrevet i blod, sa president Clinton.
Han beskrev bin Laden som er en millionær fra Saudi Arabia, som en terror-edderkopp som står bak et nettverk som strekker seg gjennom flere land.

Clinton listet opp en serie terrorhandlinger og planer som de amerikanske etterretningsorganer knytter til Osama bin Laden. Listen omfattet planlagt terror mot amerikanske fly og drapene på tyske turister i Egypt, i tillegg til angrepene på ambassadene.