Til krig mot fyll og dop

Forsvaret ruster opp kampen mot fyll og dop i de militære rekker. Ikke engang i fritida kan militære være synlig beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvaret er lei av økt fyll og dopbruk blant sine ansatte. Nå strammes regelverket kraftig inn.

I et nytt direktiv innskjerpes forbudet mot bruk av rusmidler. Innskjerpinga gjelder både i tjeneste og på perm. Bryter en reglene står sikkerhetsklareringer og karrieremuligheter i fare. Personellet oppfordres også til å tyste på kolleger som bryter reglene.

Også befalsmessene må innrette seg etter forsvarets nye ruspolitikk. Fra nå må de søke om skjenkebevilling og følge de samme lover og regler som de sivile skjenkestedene.

Slutt på soldatfylla

Soldatfylla skal kun skje innenfor husets fire vegger. Det er ikke lov for personellet å opptre synlig beruset på offentlig sted, hverken i tjeneste eller på perm.

- Ren frihetsberøvelse, sier Thomas Snuggerud til Aftenposten.

- Er en edru på jobb, må en ha lov til å drikke en del når en har fri og ikke er i uniform, mener den 21-åringen som er inne til førstegangstjeneste. Han synes det er rart at forsvaret skal styre så mye av livet hans. Dessuten lurer Snuggerud på hvordan reglene skal håndheves.

Tystere

En metode er at kolleger rapporterer hverandre. «Det må aldri oppfattes som ukollegialt eller uetisk å melde fra som kollegers alkoholmisbruk» heter det i innskjerpingen ifølge Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer