Til krig mot latskap

BODØ (Dagbladet): Gutta ved Bodø flystasjon er landets slappeste soldater. Forsvarets overkommando har beordret ekstra trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

53 prosent av de tjenestepliktige makter ikke å løpe 3000 meter på under 15 minutter. De klarer knapt nok å gjennomføre 20 sit-ups heller. Derfor har Forsvaret sjøl rangert dem som landets absolutt dårligst trente soldater.

Nå er det imidlertid slutt på latmannslivet. Luftforsvarsstabens egen handlingsplan skal få fart i gutta. Det legges opp til to knallharde treningsøkter i uka.

- Vi kan ikke ha soldater som knapt nok er i stand til å reise seg fra senga. Treningsprogrammet er allerede i full gang. Ingen klager er mottatt, faktisk tror jeg de setter pris på å trene, sier stasjonssjef Tomas Archer til Dagbladet.

Krise i krig

Han er alvorlig bekymret over det han mener er fysisk forfall blant norske unggutter. De unge skal tross alt forsvare fedrelandet:

- Det er et varsel om at noe er galt. Det er blitt mindre fysisk trening i skolen. Den usunne livsstilen gjenspeiler seg også i det faktum at rundt 10 prosent av guttene har brukt stoffer før de avtjener verneplikt, sier Archer.

Han mener norske menns dårlige fysiske form kan få alvorlige konsekvenser i en krisesituasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer