Til krig mot utro tjenere

Dronning Elizabeth har nå erklært krig mot tjenere som røper hemmeligheter og forteller løgner som kan skade den britiske kongefamilien og spesielt prins Charles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Innstrammingene kommer som følge av påstandene om at prins Charles skal ha hatt et forhold til en mannlig tjener ved slottet da Diana fortsatt var i live. I går sto den tidligere slottstjeneren ved Buckingham Palace George Smith (43) fram i den britiske avisa The Mail on Sunday og sa at han har sett prins Charles ha sex med den mannlige tjeneren.

Prinsen benekter påstandene, og vurderer, ifølge avisa The Daily Telegraph, å saksøke Smith, som jobbet for prinsen i 11 år, for å ha brutt taushetsplikten.

The Times skriver at Charles har innkalt til krisemøte i London i dag, der også eldstesønnen prins William er bedt om å komme. Venninnen Camilla Parker Bowles skal også være til stede, i likhet med prinsens mest betrodde stabsmenn.

Ingen medlidenhet

Heretter vil det ikke lenger bli vist noen medlidenhet med ansatte som tjener eller har tjent det britiske kongehuset dersom de bedrar dronningen.

Hun øker sikkerhetsopplegget, krever grundige sikkerhetsklareringer og inngår konfidensielle avtaler, utarbeidet av hennes advokater.

Etterretningsorganisasjonen MI5 skal bidra for å sjekke forhistorien til personer som søker jobb i kongehusets stab.

Avisa Sunday Express skriver at dronningen sist uke kalte sammen sine nærmeste rådgivere og holdt en krigstale om det hun regner som den største trusselen mot monarkiet siden prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris for seks år siden.

Flere av de britiske avisene mesker seg i rykteflommen som verserer rundt prins Charles' privatliv. På førstesida til avisa News of the World i går reises spørsmålet om Charles er biseksuell. Det skal være Charles' privatsekretær sir Michael Peat, en av prinsens mest betrodde menn, som i en samtale med tidligere presserådgiver Mark Bolland skal ha reist spørsmålet om prinsens seksuelle legning. Han sier til Sunday Express at han ble forbauset da sir Michael Peat reiste spørsmålet.

- Jeg fortalte ham så klart jeg kunne at prinsen verken er homofil eller biseksuell, sier Mark Bolland.

Støtte fra William

Prins William skal ønske å komme sin far til unnsetning. The Sunday Times skriver at William skal ha fortalt en ansatt ved hoffet at han er mektig lei av alle farens plageånder. En talsmann for Clarence House, hvor William tilbrakte mange timer sammen med ledende stabsfolk lørdag, forteller at prins William støtter sin far fullt ut i den vanskelige tida.

TAR GREP: Dronningen har nå besluttet at den britiske etterretningsorganisasjonen MI5 skal sjekke forhistorien til alle som søker jobb i det britiske kongehuset.