Til Marseille i en fei

Reiseselskapene og Norges fotballforbund ble i går nedringt av fotballfans som vil sitte på tribunen når Drillos banker Italia. Tusenvis av nordmenn er på vei, og det er fremdeles ikke for seint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes håp for fotballfansen som vil til Frankrike, selv om de fleste flyrutene er fullbooket. I går startet Expertreiser, Billettcentralen og TXA Promotion salget av dagsturer, som inkluderer fly, buss og billett til åttendedelsfinalen. - Men er det ikke dyrt med 9990 kroner?
- Vi har chartret to 50-seters fly og vi har opsjon på 124 seter på en Boeing fra Nederland. Det er årsaken til at prisene er såpass stive, sier direktør Kim Balslev i Expertreiser.

Bodsalg i Frankrike

Flyene går fra Gardermoen lørdag morgen med retur lørdag kveld og natt til søndag. Er du rask på labben er det fremdeles muligheter til å få med seg den historiske kampen. Det legges ut 224 billetter for slag. I går kveld var rundt 50 solgt.

Også Sport & Spesialreiser sender norske fotballfans til Frankrike.

- Vi har hatt en enorm etterspørsel på våre to chartermaskiner med i alt 300 plasser. Jeg går dessverre ut ifra at vi blir utsolgt i løpet av kvelden, sier administrerende direktør Odd Bevre i Sport og Spesialreiser. I dag klokka ti legger Norges fotballforbund ut 1000 billetter til kampen mot Italia. Problemet for hjemmeværende fans er at disse selges fra en bod i Marseille. Dermed må man enten stole på en reiseoperatør eller svartebørshaiene utenfor stadion. For det er mulig å komme seg til Frankrike med rutefly, men prisene er høye. Og dessuten er du langt fra sikret billett til selve kampen.

SAS og Braathens har begge ledige billetter på fly fra Oslo til Frankrike, men ikke direkte til Marseille. Du må finne deg i å fly til andre steder i Frankrike eller Europa, for så å ta tog eller buss videre.

Alle fly med Air France Oslo- Paris/Marseille er fullbooket til og med søndag. Det eneste Air France kan tilby er eventuelle avbestillinger.

Weekendbillett

For mellom 10 000 og 14 000 kroner flyr SAS deg fra Fornebu til Paris. Et langt rimeligere alternativ, kanskje det rimeligste, er å bestille en weekendbillett med SAS fra Göteborg til Paris. Prisen er 2600 kroner og du er framme i Frankrikes hovedstad lørdag formiddag.

Braathens er også et alternativ, selv om det er mer tungvint.

- Vi kan fly fotballtilhengere til Amsterdam, men det er vanskelig å finne transport videre til Marseille, sier informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens. Braathens flyr til Amsterdam fra Oslo, Bergen og Stavanger og de har til sammen ca. 90 plasser igjen. Prisen er på mellom 6200 og 8500 kroner.

Sport & Spesialreiser planlegger å leie et nytt charterfly. Får de tak i ett skal de selge pakkeløsninger for nesten 9000 kroner. Et annet råd er å satse på at Norge går videre, og bestille flybilletter i forkant av kvartfinalen. Skulle Norge ryke ut mot Italia kan man avbestille turen mot et lite gebyr. Reisearrangøren Eton har to ukentlige avganger fra Fagernes til Paris. Flyene letter hver fredag og søndag. De har fortsatt billetter igjen, men ikke til åttendedelsfinalen.

Store sjanserSjansene er også store for at du finner ledige flyseter til Frankrike via store nasjonale flyselskaper i land som er slått ut av turneringen. Aktuelle for nordmenn er Spania, Skottland, Østerrike og Bulgaria.