«Til min familie: Forsøk å tilgi meg»

Hør selvmordsbomberens siste hilsen til kona og sine tre barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går valgte en 28 år gammel irakiskfødt svenske å sprenge seg selv i lufta i Stockholm sentrum. Alt tyder på at det var et mislykket terrorangrep. 28-åringen klarte ikke å ta med seg noen julehandlende svensker i døden.

Få minutter før 28-åringen sprengte seg, mottok det svenske nyhetsbyrået TT og sikkerhetspolitiet Säpo en epost med trusler mot Sverige. Eposten inneholdt også en lydfil på svensk og arabisk, der 28-åringen framfører truslene sine, samt oppfordrer andre til terrorangrep.

Provosert av kunstner I dag, på 29-årsdagen til selvmordsbomberen, har Expressen lagt ut lydfila der han framfører sine trusler (video øverst i saken). Det skal spesielt ha vært kunstverkene til Lars Vilks som provoserte selvmordsbomberen.

I lydfila snakker selvmordsbomberen med rolig stemme:

«Vi er virkelighet, ikke et påfunn, mer vil jeg ikke si om det. Våre aksjoner kommer til å tale for seg selv, så lenge dere ikke slutter deres krig mot islam og fornedrelser mot profeten og deres dumme støtte til grisen Vilks.

Til alle muslimer i Sverige, sier jeg: Slutt å fornedre dere selv for et fornedrende liv langt fra islam.

Til min familie: Forsøk å tilgi meg. Jeg kunne ikke sitte og se på urettferdigheten mot islam og profeten Muhammed når grisen Vilks gjorde hva han gjorde. Tilgi mine løgner. Jeg dro aldri til Midtøsten for å jobbe eller tjene penger, jeg dro dit for jihad. Jeg håper dere kan forstå meg en gang. Jeg kunne aldri fortelle dette til dere eller noen andre.

Oppfordrer til terror Tilslutt hilser jeg til alle mujahedin: Glem meg ikke i deres bønner, be for meg. Be for meg fordi i Sverige så er muslimene så fornedret at de ber for ikke-muslimer i sine moskeer.

Og tilslutt til alle mujahedin i Europa og Sverige: Nå er tiden kommet for å slå til, vent ikke lenger. Kom fram med hva dere har, selv om det bare er en kniv. Men jeg vet at dere har mer enn en kniv å komme med. Frykt ingenting. Frykt ikke fengsel, frykt ikke døden.

Jeg ber gud å forlate meg og forlate dere. Brødre. De troende.»

28-åringen etterlater seg kone og tre barn.

BA OM TILGIVELSE: 28-åringen som sprengte seg i Stockholm sentrum i går, ba familien om tilgivelse, før han forsøkte å ta med seg uskyldige mennesker i døden. Foto: Privat
BA OM TILGIVELSE: 28-åringen som sprengte seg i Stockholm sentrum i går, ba familien om tilgivelse, før han forsøkte å ta med seg uskyldige mennesker i døden. Foto: Privat Vis mer