Til minne om Per Landmark

Per Landmark er død. Han døde brått, 29 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I samtale om liv og død sa Per ofte at han ønsket å etterlate seg en idé eller teori som ville være viktig for alle. Så langt rakk han ikke. Han hadde potensialet og viljestyrken, men døde for ung.

Han ble født i Molde, og vokste opp der, i Kristiansund og i Botswana i Afrika. Hans tilbakeholdne, vennlige og underfundige vesen, sammen med uredd framferd og evne til kritisk nytenkning, ga ham venner han stadig skulle glede med sine refleksjoner.

Han hadde et sjeldent talent for å skape ny teknologi. Ved nyttår kom han til Dagbladet, hvor han arbeidet med nye medier. På kort tid ble han en skattet medarbeider. Han nøt stor faglig respekt, og var et arbeidsjern. Men hans virkelige begavelse lå i evnen til å ta de store sprangene.

Det siste Per gjorde sammen med kollegene var å feire den vellykkede lanseringen av Dagbladets nye litteraturweb. Hans bidrag til suksessen var betydelig, og teknologien bak tjenesten er i verdensklasse. Ideer og metoder født av andre, snakket om i fagmiljøene i Silicon Valley - foredlet, behersket og benyttet av Per.

Den unge utvikleren var en radikal nytenker. Alle tillærte forestillinger og konvensjoner plukket han i småbiter. Han lekte seg med å bygge dem opp igjen i stadig nye varianter. Han ble hjulpet av sin intelligens, sin analytiske og annerledes tenkemåte, og sin evne til å se over hindrene. Han ble drevet av nysgjerrighet, konkurranseinstinkt og store ambisjoner. Per krevde lite på egne vegne, han skrøt ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer