Til New York uten livvakter

Prinsesse Märtha Louise og forfatter Ari Behn får høyst sannsynlig ikke livvakter med seg når de flytter til New York. Ekteparet har planer om å bo flere år i verdensmetropolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kilder sier til Dagbladet at det er lite trolig at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn får med seg livvakter når de flytter til New York.

Den lille kjernefamilien ønsker å leve et anonymt liv når de tar med seg flyttelasset til høsten. Prinsessen og Ari Behn skal foreløpig ikke ha bestemt seg for hvor de skal bo, men trolig er de på utkikk på Upper East Side. Behn har allerede undersøkt boligforholdene på Manhattan. Uansett får prinsesseparet en unik mulighet til å knytte kontakter med andre kjente fjes. De mest aktuelle boligområdene på Manhattan kryr av kjendiser som Madonna, «Tony Soprano», Woody Allen, Sarah Jessica Parker, Spike Lee, Jennifer Lopez, Nicole Kidman, Al Gore og Maya Angelou - bare for å nevne noen.

Ikke bestemt bosted

Politiet har foreløpig ikke utarbeidet en trusselvurdering for USA-oppholdet. Norsk politi vil samarbeide med United States Departement Diplomatic Security Service og New York City Police.

- Det er det lokale politiet som har ansvaret for sikkerheten, men norsk politi vil gi råd. Vi må vurdere hvilke tiltak som skal settes i verk ut fra en trusselvurdering. Det er ingen selvfølge at norske livvakter reiser over, sier politiinspektør Jørgen Flood ved spesialseksjonen i Oslo politidistrikt.

Prinsessen har termin i månedsskiftet april/mai. Ideen om å flytte til New York ble unnfanget under bryllupsreisen i fjor sommer.

- Betaler selv

Paret skal ha bestemt seg for å bo flere år i New York, men de vil komme hjem til lange sommerferier og julefeiring.

Informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen ved Slottet sier til Dagbladet at kostnadene til flyttingen betales av prinsessen og Ari Behn selv.

- Verken kongehuset eller Det kongelige hoff er involvert i flytteplanene, og har ingen innflytelse på bosettingen i New York. Kostnadene til flyttingen dekkes av paret privat, sier Gjeruldsen.

Dagbladet er imidlertid kjent med at det kan bli aktuelt for kong Harald å gi penger fra sin private formue. Utgiftene for prinsessen og Behn kan nemlig bli store i verdensmetropolen.

Å leie en leilighet på over 100 kvadratmeter på Manhattan eller Upper East Side, koster et sted mellom 30000 og 50000 kroner i måneden.

Manus til påske

  • Ari Behn tjente 586000 kroner i 2001. Trolig vil han tjene noe av det samme, kanskje mer, i året som kommer. Behn skal etter planen levere manus til sin nye bok før påske.
  • Prinsessen får ikke lenger apanasje. Hun etablerte i fjor et enkeltmannsforetak. Prinsessen skal ta ett års pause fra kulturformidling. Men boka «Fra hjerte til hjerte» er trykt i et opplag på 14000. Det betyr at paret tjener et sted mellom 600000 og 750000 kroner på boka. I tillegg tjener hun på salg av for eksempel eventyr-CD-er.
BLIR LENGE BORTE: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ønsker å leve et anonymt liv når de tar med seg flyttelasset og bosetter seg i New York til høsten.