Til Nord-Norge for å lære å holde fred med nabolandet

Nordkoreanere undersøker den fredelige grensa mot Russland i Finnmark.

NESTEN NABOER: - Det er bare ett land mellom Norge og Nord-Korea, og det er Russland, sier Ryu Sung Rim, direktør for Europaavdelingen ved Nord-Koreas komité for kulturelle relasjone. Han har gjestet Kirkenes for å lære og se på Norges grensesamarbeid, både kulturelt og politisk, med vårt felles naboland Russland. I helgen var han på den norsk-russiske grensa, og på festivalen Barents Spektakel. Foto: Marie Melgård.
NESTEN NABOER: - Det er bare ett land mellom Norge og Nord-Korea, og det er Russland, sier Ryu Sung Rim, direktør for Europaavdelingen ved Nord-Koreas komité for kulturelle relasjone. Han har gjestet Kirkenes for å lære og se på Norges grensesamarbeid, både kulturelt og politisk, med vårt felles naboland Russland. I helgen var han på den norsk-russiske grensa, og på festivalen Barents Spektakel. Foto: Marie Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENES (Dagbladet): - Norge og Nord-Korea er nærmere hverandre enn man tror, sier Ryu Sung Rim, direktør for Europaavdelingen ved Nord-Koreas komité for kulturelle relasjoner, til Dagbladet.  

I tjue minusgrader står representanten for et av verdens mest lukkede diktaturer og speider ut over Bøkfjorden i Kirkenes.  

Ryu, som representerer innflytelsesrike sirkler i det nordkoreanske statsapparatet, forteller at Nord-Korea ønsker mer samarbeid og kulturutveksling med Norge:  

- Det er bare ett land i mellom oss - og det er Russland. Dere har den vestligste grensen til Russland, mens vi har den mest østligste, forklarer han.  

Hele forrige uke deltok Ryu og hans rådgiver, Ri Yong Man, på festivalen Barents Spektakel - som har som formål å lage kultur på tvers av grenser. Dette lot Ryu seg inspirere av:  

- I vårt land har vi grenser mot Russland og Kina, og i disse grenseområdene kan vi ha våre egne, lignende kulturelle utvekslinger. 

Gjesta grensa - skålte i vodka De fikk også et nært innblikk i det norsk-russiske grensesamarbeidet:  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer