Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til og med den profilerte Trump-tilhengeren måtte himle med øynene da Trump angrep Hillary fra scenen

- Hadde ikke fått fem prosent av stemmene en gang hvis hun hadde vært mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump kunne juble over overlegen seier i tirsdagens nominasjonsvalg i fem amerikanske delstater.

Trump vant suverent i alle de fem delstatene som gikk til valgurnene i natt norsk tid.

- Jeg anser meg selv som den sannsynlige kandidaten. Så vidt jeg vet, er denne greia over, sa Trump selvsikkert fra talerstolen under en pressekonferanse fra Trump Tower i New York.

At Clinton også tok storeslem i Demokratenes nominasjonsvalg i natt, så Trump ut til å bry seg heller lite om. Det var heller ikke det som skapte de største overskriftene.

Det var det nemlig en Trump-tilhengers reaksjon på talen han holdt som gjorde.

- Kvinnekortet Trump mente nemlig at den eneste grunnen til at Clinton vant noe som helst i natt, var fordi hun er kvinne og andre kvinner stemte på henne.

- Det eneste kortet hun har, er kvinnekortet, sa Trump ifølge The New York Times og la til:

- Hvis Hillary Clinton hadde vært en mann, tror jeg ikke hun hadde fått fem prosent av stemmene en gang.

Det fikk Mary Pat Christie, kona til New Jersey-guvernør og tidligere presidentkandidat Chris Christie, til å bokstavelig talt himle med øynene.

Videoen av Christies kone som tydelig reagerer på Trumps uttalelser, spredte seg overalt i sosiale medier i natt, og blir vist av alt som kan krype og gå av amerikanske medier.

#FreeChrisChristie I mars, etter at New Jersey-guvernøren Chris Christie trakk seg fra nominasjonskampen, dukket han opp på scenen sammen med Trump og uttrykte sin støtte til hans kandidatur.

Igjen var det ikke saken som skapte overskrifter, men et ansiktsuttrykk.

 #FREECHRISCHRISTIE:  Bildene av det mange antok var en ukomfortabel Chris Christie gikk verden rundt i mars fordi det så ut som om han hadde blitt tvunget til å stille opp for Trump. Mange spøkte med at det så ut som om guvernøren hadde blitt tatt som gissel. Foto: EPA / NTB Scanpix
#FREECHRISCHRISTIE: Bildene av det mange antok var en ukomfortabel Chris Christie gikk verden rundt i mars fordi det så ut som om han hadde blitt tvunget til å stille opp for Trump. Mange spøkte med at det så ut som om guvernøren hadde blitt tatt som gissel. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Som følge av det amerikansk presse beskrev som et særdeles langt og tomt blikk, begynte spekulasjonene å rase om hvorvidt Christie på noen som helst måte ble tvunget til å støtte Trump.

Så ble det, på humoristisk vis, antydet at guvernøren ble holdt som gissel.

Emneknaggen #FreeChrisChristie tok Twitter med storm, og det hele gikk så langt at Christie måtte svare på spørsmål fra pressen om han ble tvunget til å støtte eiendommogulen Trumps kandidatur eller ei.

- Nei, jeg ble ikke holdt som gissel. Nei, jeg var ikke på scenen mens jeg tenkte «å herregud, hva har jeg gjort?», sa Christie selv om hendelsen og bildene av det tomme, lange blikket hans.

Vant fire av fem Både Demokratene og Republikanerne gjennomførte tirsdag nominasjonsvalg i delstatene Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania og Rhode Island.

Clinton var ikke mye dårligere enn Trump. Hun gikk på sin side seirende ut i fire av fem delstater på demokratisk side.

- Takk Pennsylvania. For en fantastisk kveld. Jeg vil takke alle sammen. Takk så mye. Wow! Jeg vil bare takke alle sammen. Alle som kom ut for å stemme, sa Clinton fra scenen under sin valgvake i Philadelphia i Pennsylvania, etter at seieren i delstaten var klar.

Hun passet også på å takke «USAs 42. president», Bill Clinton.

Hele Norges coronakart