Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til Oslo med slakt

VIL MØTE BELLONA: I går landet Sting i Oslo foran kveldens konsert i Spektrum. Til Dagbladet sier den miljøbevisste artisten at han regner med å møte Bellona-ledelsen til samtaler i dag. FORNEBU (Dagbladet): I dag ønsker Sting et møte med Frederic Hauge og Bellona for å diskutere et videre samarbeid og strategi i den betente Nikitin-saken. Dagbladet møtte artisten da han kom til Fornebu i går - med bagen full av slaktanmeldelser etter konserten i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 13.45 stiger den tidligere Police-bassisten ut av SAS-maskinen, som sjølsagt bærer det miljøvennlige og fosfatfrie navnet «Blenda Viking». I ankomsthallen, inngang 34, treffer vi ham, lett spaserende, med manageren lett trippende ved siden av.

- Unnskyld, er det ok å stille noen spørsmål om Bellona og Nikitin-saken?

- Ja, det er greit, sier Sting, og manageren trekker seg litt unna.

Bellona ringte

- Hvordan ble du involvert i denne saken?

- Jeg ble oppringt av Bellona-organisasjonen. De spurte om jeg kunne tenke meg å gjøre noe for dem mens jeg var i Russland, så jeg skrev et brev til president Boris Jeltsin og ba ham engasjere seg i denne spesielle saken. Det er trist at mennesker som engasjerer seg i miljøspørsmål skal bli fengslet på denne måten, sier Sting på vei ned rulletrappa, som står stille.

- Har du fått noe svar på ditt brev?

- Nei, det har jeg nok ikke, he, he, he.

Oppdatert

- Har du kjent til Bellona og skjebnen til Aleksander Nikitin lenge?

- Nei, det har jeg ikke. Men jeg har oppdatert meg via den britiske ambassaden og ved å snakke med journalister, sier Sting og viser fram passet - uten å bli spurt om hvorfor fremmedarbeideren skal inn i Norge.

- Skal du foreta deg noe i forbindelse med selve konserten i Oslo?

- Bellona skal det. De skal ha stands i hallen i forkant av konserten. De skal dele ut informasjonsmateriell om hva folk kan gjøre for å engasjere seg i Nikitins skjebne, sier Sting, mens manageren kommer med en trillevogn.

- Må tjene penger

- Bellona skal ha en konsert i Oslo mandag, samme dag som president Boris Jeltsin er på offisielt besøk hos statsminister Gro Harlem Brundtland. Vil du stille opp på denne støttemarkeringen?

- Nei, det har jeg ikke anledning til ettersom jeg skal ha tre konserter i Rotterdam. Jeg må også prøve å tjene noen penger, sier Sting og ler, ventende på bagasjen.

Slaktet i Sverige

- Hvordan var konserten i Stockholm?

- Vel, ingen spurte om å få tilbake pengene sine, sier Sting, mens manageren begynner å bli dyttende utålmodig. Kanskje han har fått oversatt anmeldelsene fra Sverige, der Aftonbladet skriver blant annet: «Det beste med konserten var lyset.» Avisa gir en av fem pluss under tittelen «Urtrist, Sting».

- Hva skal du gjøre i Oslo ellers, slappe av?

- Det får jeg aldri tid til, goodbye, sier Sting og setter seg inn i den miljøvennlige tyske bilen, klar for en plateselskapmiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media