Til Pakistan for å finne svar

- Det som er viktig nå er å finne ut hva som har skjedd, sier bistandsadvokaten til faren til Rahila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HEATHROW (Dagbladet.no): Advokatfullmektig Abid Q. Raja er bistandsadvokaten til faren og moren til Rahila Iqbal (20). I natt fikk han beskjed om at faren, bestefaren og sjåføren er arrestert av politiet i Pakistan.

Årsaken er at familien til Rahilas ektemann Ahmad (21), har levert inn en anmeldelse. Ektemannen mener familien har gjort alvor av det han sier er gjentatte drapstrusler mot dem.

Til fengslingsmøte

Raja reiste til Pakistan i dag for å bistå faren. Allerede i morgen tidlig skal faren framstilles for fengsling.

- Jeg håper vi rekker fengslingsmøtet. Men det er slett ikke sikkert at jeg får lov til å representere min klient i en pakistansk rett, sier Raja til Dagbladet.no på flyet til Pakistan.

Rajas familie kommer fra samme område som der Rahila døde i det sjåføren av bilen beskriver som en tragisk ulykke. Men selv er Raja norsk statsborger og har bodd hele livet i Norge. Han har aldri jobbet som advokat i Pakistan.

Den norske ambassaden i Islamabad skal ifølge Raja ha blitt lovet at de skulle få komme i kontakt med faren i løpet av dagen. Han er den eneste norske statsborgeren av de tre som er fengslet i saken.

- Familien tar fengslingen tungt. De har først mistet sin datter. Så blir de utsatt for sterke beskyldninger i Norge, og nå blir de altså fengslet i Pakistan. De mener fortsatt dette var en ulykke, sier Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

Rettsmedisiner til Pakistan

Etter det Dagbladet.no forstår vil også rettsmedisiner og professor Sissel Rogde fly til Islamabad i natt via London. Hun skal bevitne likskuet, som norsk politi har krevd gjennomført.

Håpet er at likskuet skal kunne avklare om Rahila ble utsatt for en ulykke eller om hun døde på en annen måte.

- Vi er interessert i å finne sannheten. Akkurat nå finnes det mange spørsmål. Vi skal finne svarene, sier Raja.

Moren og faren til Rahila, som begge er norske statsborgere, var i Norge da hun døde. Rahila dro for å besøke sine besteforeldre i landsbyen Randheer i Punjab-probinsen øst i Pakistan. Det er fra dette området de aller fleste med pakistansk bakgrunn i Norge kommer fra.

TV2 Nyhetene meldte seint i går kveld, like før fengslingen, at en ny politisjef, Muhammed Aref, leder etterforskningen. Det er ikke kjent hva som er årsaken til at den forrige politisjefen er tatt av saken.

TIL PAKISTAN: Advokatfullmektig Abid Q. Raja reiste til Pakistan i dag.