VILLMANNKJØRING: Politiet fikk en rekke meldinger torsdag formiddag om «en mørk Volvo C30 som kjører villmann i Frognerparken». En time etter at politiet gikk ut med saken, ble bilføreren pågrepet i Maridalen. Foto. JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
VILLMANNKJØRING: Politiet fikk en rekke meldinger torsdag formiddag om «en mørk Volvo C30 som kjører villmann i Frognerparken». En time etter at politiet gikk ut med saken, ble bilføreren pågrepet i Maridalen. Foto. JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADETVis mer

Til psykiatrisk sjekk etter mulig bortføringsforsøk

Politiet har ikke fått avhørt mannen som torsdag råkjørte i Frognerparken og som skal ha forsøkt å dra en ung mann inn i bilen. Mannen framstilles for psykiatrisk legevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk en rekke meldinger torsdag formiddag om «en mørk Volvo C30 som kjører villmann i Frognerparken». En time etter at politiet gikk ut med saken, ble bilføreren pågrepet i Maridalen.

Den foreløpige siktelsen mot mannen, som er i 50-årene, rommer også forsøk på frihetsberøvelse av en ung, utviklingshemmet mann.

- Han var ikke i en slik form at det var mulig å avhøre ham. Han fremstilles i ettermiddag for psykiatrisk legevakt på Akershus universitetssykehus, sier politiadvokat Pål Vatsend i Oslo politidistrikt til VG fredag ettermiddag.

Den utviklingshemmede mannen var i Frognerparken sammen med ansatte fra institusjonen han bor. Det var de som klarte å forhindre at mannen ble dratt inn i bilen.

Den pågrepne mannen i 50-årene skal ha en del historikk knyttet opp mot psykiatri og er kjent for politiet fra tidligere trafikksaker, skriver avisa. Det er ingen relasjon mellom siktede og fornærmede.

(NTB)