Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til Quart-Festivalen

Australske Nick Cave and The Bad Seeds blir hovedtrekkplaster på sommerens Quart-Festival i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konserten inngår i en eksklusiv europaturné på bare seks spillejobber som Cave gjør i etterkant av listetopp-plata «Murder Ballads».

Quart-Festivalen går av stabelen 3. til 6. juli, og i tillegg til Nick Cave er techno/dance-artistene Orbital og Chemical Brothers bekreftet.

Alt i alt vil over 70 store og små artister innenfor «unge» musikksjangrer, som nyere rock, techno, dance, hipphopp og ræpp spille på festivalen.

Tre år for Cave

Festivalsjef Toffen Gunnufsen avsluttet fjorårets festival med å ønske seg den mangeårige kultartisten Nick Cave på plass i år. Caves positive respons kommer nå til alt overmål etter suksessen med plata «Murder Ballads» og hitsingelen «Where the Wild Roses Grow». Begge har solgt i nærmere 30 000 eksemplarer i Norge.

- Dette er kjempemorsomt. Jeg har brukt tre år på å få Nick Cave til Quart, sier Gunnufsen.

Skarp konkurranse

At Nick Caves legger inn Quart-Festivalen som en av i alt seks europeiske spillejobber, bekrefter Quarts voksende status blant sommerfestivalene i Europa.

Quart har et totalbudsjett på fem millioner kroner. Av det er halvparten beregnet til artisthonorar.