Til rettssak mot stortingsvedtak

STAVANGER (Dagbladet): Fotballagent Einar Baardsen vil gå rettens vei mot Stortinget. - Ingen har noe med hvor mye skatt jeg betaler, tordner Baardsen, som allerede har tatt ut sivilt søksmål mot staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag vedtok Stortinget mot Fremskrittspartiets og Høyres stemmer at det fortsatt skal være lov å offentliggjøre skattelister i Norge. Den kjente fotballagenten og forretningsmannen i Stavanger nekter å akseptere vedtaket.

Søksmålet hans skulle egentlig blitt behandlet i Oslo byrett 18. oktober, men saken ble omberammet på grunn av stortingsbehandlingen.

Einar Baardsen er rystet over at det skal være lov i Norge å grafse i og misbruke skatteopplysninger om privatpersoner.

- Enhver skatteyter har en plikt til å informere skattemyndighetene om sin økonomi. Ingen andre bør ha rett til disse opplysningene, sier Baardsen til Dagbladet.

- Men Stortinget har fattet et klart vedtak, er det ikke bortkastet tid og penger å prøve saken for retten?

- Jeg tenker langsiktig, og har et håp om at domstolene kan demonstrere sin uavhengighet av Stortinget. Juridisk ekspertise mener at når saken prøves for menneskerettsdomstolen i Strasbourg, vil Norge få et pålegg om å endre praksis. Folk i andre land stiller seg hoderystende til denne politikken, mener Baardsen.

Stavanger-mannen figurerer sjøl hvert år høyt på skattelistene med god økonomi og formue, og føler ubehag ved at hans økonomi brettes ut for offentligheten.