FANT NØKLENE TIL VEIEN UT:  18 år gamle Jinan kommer nå med bok om sine skrekkeopplevelser som sexslave og handelsvare for IS-krigere. Foto: Alain Jocard, AFP/NTB Scanpix.
FANT NØKLENE TIL VEIEN UT: 18 år gamle Jinan kommer nå med bok om sine skrekkeopplevelser som sexslave og handelsvare for IS-krigere. Foto: Alain Jocard, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Til salgs for en Beretta-pistol eller 150 dollar cash

Jinan (18) forteller om tre måneder som sexslave for dopede IS-krigere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jinan var fange, sexslave og handelsvare for IS (Islamske stat) i tre måneder i fjor før hun fikk låst seg ut med et stjålet nøkkelknippe og fant tilbake til ektemannen i en flyktningeleir i den irakiske delen av Kurdistan.

Fredag kommer 18-åringens skrekkopplevelser ut som bok i Frankrike under tittelen Esclave de daesh (Slave for IS). Sammen med den franske journalisten Thierry Oberle har hun skrevet boka, som blant annet forteller hvordan IS kalkulerer unge irakiske kvinner, som er kristne eller av yazidi-minoritet, som finansiering av krigen for å erobre verdensherredømmet.

18-åringen selv er yazidi, og hennes fangevoktere trodde ikke hun kunne arabisk da oppkjøpere kom for å få en visning av henne og andre unge jenter.

Hun skjønte hvert ord av kjøpslåingen.

- Jeg bytter Beretta-pitsolen din mot brunetten. Eller 150 dollar (1 300 kroner) i kontanter. Du kan også betale med irakiske dinarer, var utbudet fra en av IS-selgerne, forteller Jinan i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Kjøpt på spleis Jinan ble solgt på spleis til to menn.

Hun forteller at det var kjøpere fra flere land på de store visningene, som ble holdt i festlokaler. Også vestlige menn var på de store «auksjonene».

- Det var regler. En av selgerne, som kalte seg Abou Omar, sa at det bare var menn fra Syria, Tyrkia og Gulf-statene som fikk kjøpe flere enn tre kvinner, sier 18-åringen i intervjuet.

Etter tre måneder under skrekkregimet, konkluderer hun med at «disse IS-mennene ikke er mennesker».

- De tenker bare på død og på å drepe. De inntok narkotika konstant. Budskapet var hele tiden at IS en dag vil herske over hele verden, sier hun i intervjuet.

Vann med døde mus Kvinner som nektet å konvertere til islam ble slått, lenket fast utendørs i stekende varme og tvunget til å drikke vann med døde mus i.

Tidligere i år har andre jenter som har greid å rømme, fortalt hvordan de ble strippet nakne foran oppkjøpere.

En ung kvinne skal ha blitt solgt 22 ganger.