Til siste slag

Heldigvis har vi en mannlig justisminister som fronter vold mot kvinner og barn, skriver Trude Ringheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I JANUAR legger justisminister Knut Storberget fram regjeringens handlingsplan Vold i nære relasjoner. En mannlig justisminister brenner. Storberget lover at ofre skal sikres nødvendig beskyttelse og bistand. Vold i nære relasjoner skal synliggjøres. Voldsspiralen må brytes, behandlingstilbudet til voldsutøvere må styrkes. Det har psykolog Per Isdal og Alternativ til vold lenge visst. I 1987 kom tøffingen Isdal med barbert isse og machoutstråling på banen. Menn som slår skulle nå få behandling. Også voldsmannen er et offer. Det er tjue år siden Alternativ til vold (ATV) startet det første europeiske tilbudet til menn som utøver vold mot sin samlivspartner.

KRIMINOLOG KRISTIN Skjørten og Christian Magnus Falsen var initiativtakere. Men det var den ferske psykologen Per Isdal og hans mannlige terapeutkolleger som sto fram i svarte dresser som veldig tydelige menn – uten fotformsko eller sakkosekker. ATV med mannstegn i logoen, provoserte. Dulling med voldsmenn var et typisk SV- og sosionomprosjekt. Et svik mot ofrene, sa noen mens andre latterliggjorde det uvitenskapelige psykologivåset. Isdal & co. var bakgårdskatter som kjemper for å bli tatt seriøst. Nå høster de frukter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer