Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til syden for å vokse seg større

STAVANGER (NTB): Den kortvokste egersundsjenta Ann Linda Handeland skal til syden for å vokse seg større. 2. januar setter hun seg på flyet til Gran Canaria sammen med mor, far og tre søsken for å tilbringe fire måneder i varmere strøk. Pengene til turen har lokalsamfunnet samlet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann Linda er 13 år, men blir tatt for en fem-åring fordi hun bare er 111 cm høy. Store doser med cortison mot barneleddgikt har hindret normal vekst.

 I varmere strøk trenger hun mindre medisiner. Da kan veksthormoner virke, og hun får sjansen til vokse før lengdevekstcellene lukker seg og veksten stopper.

Utenfor trygehjelpen

Ingen trygderegler dekker denne typen behandling, men lokalsamfunnet har slått ring om jenta.

 100 000 kroner er ifølge Stavanger Aftenblad allerede kommet inn på Ann Lindas Syden-fond. Menigheten Samfunnet har samlet inn 56 000 kroner, Sanitetsforeningen og en Civitan-klubb skal ha utlodning, mens Eigersund kommune og en bedrift vil garantere for restbeløpet.

 Totalt vil familiens sydenopphold i fire måneder koste 170 000 kroner.

  Mor Gudrun Handeland er overveldet over responsen og ønsker å takke for all hjelp. Hun mener det aller beste hadde vært om helseministeren grep inn og ga offentlig støtte til en slik behandlingsreise.

 Men familien orker ikke en ekstra omgang med den nye regjeringen, sier hun til Aftenbladet.

Hele Norges coronakart