Til topps i maktkåring

Per-Kristian Foss og Jan Erik Knarbakk er norges mektigste homofile.

SAMMEN ER DE MEKTIGST: Schibsted-direktør Jan Erik Knarbakk (t.v.) og høyrepolitiker Per-Kristian Foss har aldri vært noen «fjellgeiter», men har lært seg å bli glad i fjellturer med Hallingskarvet i bakgrunnen. De er ofte i ferieleiligheten på Bergsjø i Ål. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SAMMEN ER DE MEKTIGST: Schibsted-direktør Jan Erik Knarbakk (t.v.) og høyrepolitiker Per-Kristian Foss har aldri vært noen «fjellgeiter», men har lært seg å bli glad i fjellturer med Hallingskarvet i bakgrunnen. De er ofte i ferieleiligheten på Bergsjø i Ål. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Per-Kristian Foss og Jan Erik Knarbakk inngikk partnerskap i 2002, ble de symbolet på «Gale-Norge» i Spania. I dag er de Norges mektigste

Han var en konservativ finansminister i en regjering ledet av Kristelig Folkeparti. I katolske land i Europa ble det sett på som merkelig at en av Bondeviks statsråder formelt kunne inngå samboerskap, uten å være gift. Også var han homofil i tillegg!

- Vi fikk mest internasjonal oppmerksomhet i spanske aviser. De bakte dette med partnerskapet inn i en røverhistorie, vi ble liksom symbolet på «Gale-Norge».

- Det rare, lille landet der alt gikk an. En konservativ finansminister som giftet seg med en mann, alenemora Mette-Marit som fikk prinsen, og modellen Eva Sannum som datet deres tronarving, sier Foss til Dagbladet.

Stolt over «homoliste- Ja, de tre elementene bygget nok opp under hverandre. Underhistorien var vel egentlig at det var like greit at det ikke ble noe til slutt med Eva Sannum og prinsen, supplerer Jan Erik Knarbakk.

De er begge glade for at norsk presse tar mer hensyn til privatlivet enn den spanske. Forholdet mellom høyrepolitikeren og mediemannen ble lenge holdt utenfor spaltene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer