Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til USA for å lære om abortmotstand

Ludvig Nessa er ferdig med å klippe opp plastbabyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med Børre Knudsen gjorde Ludvig Nessa seg kjent i norsk offentlighet med begravelse av små plastbabyer som symboliserte aborterte offer, og aksjoner på abortklinikker.

Nå er Nessa og andre abortmostandere i USA for å lære om abortmetoder. Det er den ekstreme abortmotstanderen Gregg Cunningham, som har sammenlignet abort med Holocaust, som skal øse av sin visdom, melder Vårt Land.

Før presidentvalget i USA i fjor kjørte Cunningham rundt med store plakater som viste blodige foster. De var svært detaljerte, og det er disse bildene Nessa og andre abortmostandere vil bruke i Norge.

For kampen er slett ikke over, selv om vi har hørt mindre fra de to prestene de siste årene.

- Vi har vært veldig snille og stille lenge. Vi er inne i en ny fase, vi kan ikke bare repetere oss selv. Men saken er ikke død, vi trenger nye tilnærmingsmåter til den, sa Nessa til Magasinet på nett i fjor. I det samme intervjuet innrømmet Børre Knudsen at det de to ble kjent for var radikalt. Han kaller det bajasstreker i dag:

- Vi klippet opp dukker og dyppet dem i ketsjup. Disse sendte vi til forskjellige samfunnsrepresentanter, politikere, for å vise hva som er resultatet når barn ikke får leve, vi ble veldig beryktet for det. Jo Benkow viste fram sin dukke på TV, og da oppnådde vi det vi ville, sier Knudsen

Men målet er fortsatt at abortloven skal oppheves. Abortmostanderne i Norge jobber nå både for å få abortmostandere inn på Stortinget og påvirke opinionen gjennom meningskampanjer.

<B>BEGRAVDE DUKKER:</B> Prestene Børre Knudsen og Ludvig Nessa på en av sine sine aksjoner mot abort på slutten av 80-tallet. De to prestene ble arrestert da de var i ferd med å gjennomføre en "begravelse" av en kiste på Vår Frelsers Gravlund i Oslo.