«Til vår sønn, Baracka Hussein Obama»

Muammar Kadhafi henvender seg til verdenslederne i to brev.

 SENDER BREV:  Muammar Kadhafi sender to brev til verdenslederne, og advarer kraftig mot angrep mot Libya. Foto: REUTERS/Ismail  Zetouny
SENDER BREV: Muammar Kadhafi sender to brev til verdenslederne, og advarer kraftig mot angrep mot Libya. Foto: REUTERS/Ismail ZetounyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ene brevet er addressert USAs president Barack Obama, mens det andre sendes til FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Storbritannias statsminister David Cameron.

En talsmann leste opp brevene på en pressekonferanse i dag, mens det ble meldt om kraftige kamper i Benghazi.

«Til vår sønn, hans høyhet Baracka Hussein Obama. Jeg har sagt til deg tidligere, at selv om Libya og USA gud forby havner i krig, vil du alltid være vår sønn. Det bildet endrer seg ikke», heter det i brevet til Obama ifølge Al Jazeera.

Al Qaida Talsmannen brukte bevisst Baracka og ikke Barack. Baracka er et arabisk ord som betyr å velsigne.

«Jeg har hele det libyske folket med meg, og jeg er forberedt på å dø, noe jeg har alle menn, barn og kvinner med meg på», heter det i brevet.

Kadhafi har flere ganger hevdet at det er Al Qaida som står bak opprøret i landet. Så også i brevet til Obama.

«Al Qaida er en væpnet organisasjon, som er på fremmarsj gjennom Algerie, Mauritania og Mali. Hva hadde du gjort om du var i en posisjon der de kontrollerte amerikanske byer med våpen? Hva ville du gjort? Jeg spør så jeg kan følge ditt eksempel», heter det i brevet.

- Dere vil angre I brevet som er addressert Ban, Sarkozt og Cameron tar Kadhafi til motmæle mot internasjonale operasjoner i landet.

«Libya er ikke deres. Libya er for libyerne. Sikkerhetsrådets resolusjon er ikke gyldig, for det er ikke opp til dere å blande dere inn i et lands interne saker. Dere har ingen rett til å gjøre det, og dere vil angre hvis dere blander dere", heter det i dette brevet.

«Vi kan aldri avfyre en eneste kule mot vårt eget folk, det er Al Qaida som står bak», slår obersten fast.