Tilbake etter halvt døgn «på rømmen»

La til kai «en god stund» etter at de fikk pålegg om å stanse fra politiet. Nå oppretter politiet sak.

SLAGSIDE: Politiet mistenkte promille etter at fiskertråleren gikk på grunn. Omtrent et halvt døgn etter at de hadde fått pålegg om å stanse, la de til kai. Nå har politiet opprettet sak. Foto: Politiet i Finnmark
SLAGSIDE: Politiet mistenkte promille etter at fiskertråleren gikk på grunn. Omtrent et halvt døgn etter at de hadde fått pålegg om å stanse, la de til kai. Nå har politiet opprettet sak. Foto: Politiet i Finnmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld har politiet i Finnmark opprettet sak mot to menn i henholdsvis 30- og 40-åra.

Det skjer etter at duoen tidlig lørdag morgen nektet å etterkomme pålegg fra politiet om å stanse en fiskertråler som noen timer tidligere hadde gått på grunn i Vadsø havn.

Resultatet ble at politiet la etter båten i 07.00-tida lørdag morgen, skriver NRK, som omtalte saken først. Politijakten ble imidlertid avsluttet etter en halvtime av sikkerhetshensyn.

- Vi har avhørt dem opp mot hendelsen i natt. De grunnstøtte, og kom seg av gårde da det ble flo. De stanset ikke etter pålegg fra politiet, og er nå avhørt opp mot det. Det er startet en etterforskning som fremdeles pågår, sier operasjonsleder Jannicke Silseth Eide i Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet ble varslet om grunnstøtingen like før midnatt, skriver NTB.

Har avgitt forklaring

Politiet kom i kontakt med de to mennene lørdag kveld cirka klokka 18.45.

- Det skjedde kort tid etter at de la til kai - en god stund etter at de hadde fått pålegg om det, sier Silseth Eide.

Det var rundt klokka 07.00 lørdag morgen at politiet meldte på Twitter at fartøyet hadde forlatt Vadsø havn, og nektet å etterkomme politiets pålegg om å returnere til kai.

Politiet meldte først om hendelsen i 03.00-tida natt til lørdag, da politi, brann, ambulanse og redningsskøyte hadde rykket ut etter melding om at båten hadde gått på grunn.

- Fare for at båten velter, cirka 45 grader slagside. To personer om bord. Mannskapet ønsker ikke å forlate båten, dette gjør redningsarbeidet vanskelig, skrev politiet på Twitter.

Mennene har avgitt forklaring om hvorfor de ikke stanset, og politiet undersøker denne forklaringen videre, opplyser Silseth Eide.

Hva skjer hvis snowboard-kjører Marcus Kleveland tar på seg skia? Og freeski-kjører Birk Ruud tester snowboard? Resultatet får stjernene til å måpe. Vis mer

Mistenkte rus

Silseth Eide forteller at politiet opprinnelig ønsket å kontrollere de to mennene på grunn av mistanke om rus. Det er ikke mistanke om andre lovbrudd i tilknytning til hendelsen.

- Vi ønsket å ta en promilletest av dem, etter at de var involvert i denne ulykken da de grunnstøtte i havna. Vi har vært i kontakt med dem i kveld, og da var det ikke mistanke om rus, sier hun.

- Er det politiets forståelse at de har vært på sjøen fra de fikk dette pålegget og til de la i kai rundt 18.45?

- Ja. Vi har opprettet en sak på dette med at de ikke stanset etter pålegg fra politiet. Det kan bli flere forhold ettersom vi etterforsker saken, sier Silseth Eide.

Overfor NRK omtalte kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet det hele som en alvorlig og sjelden hendelse.

- Det er helt uforklarlig hvorfor de velger å stikke av på denne måten, sier han til statskanalen.

Han sier at mennene på fiskebåten skulle ha rapportert inn grunnstøting til Sjøfartsdirektoratet før de la i vei videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer