Jeffrey Toobin

Tilbake etter onani-skandalen

CNN-analytikeren Jeffrey Toobin var tilbake på skjermen torsdag åtte måneder etter at han onanerte under et Zoom-møte med sine tidligere kolleger i The New Yorker.

ONANERTE: Den profilerte CNN-analytikeren Jeffrey Toobin er tilbake etter onani-skandalen i fjor høst. Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File
ONANERTE: Den profilerte CNN-analytikeren Jeffrey Toobin er tilbake etter onani-skandalen i fjor høst. Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den profilerte juridiske analytikere Jeffrey Toobin fikk sparken i The New Yorker etter onani-episoden i oktober i fjor. Samtidig ble han suspendert fra rollen som analytiker for CNN. Men torsdag var han på skjermen etter åtte måneder.

- I oktober var du i et Zoom-møte med kollegene dine i The New Yorker-magasinet. Alle tok en pause i flere minutter, og på dette tidspunktet ble du tatt mens du onanerte foran kamera. Du ble deretter sparket fra jobben etter å ha jobbet der i 27 år. Og siden da har du vært suspendert fra CNN. Stemmer alt dette? spør CNN-anker Alisyn Camerota.

- Alt det stemmer. Dessverre, svarte Toobin.

- Hva i helvete?

- For å sitere Jay Leno: «Hva i helvete tenkte du?» sier Camerota.

- Vel, åpenbart tenkte jeg ikke veldig mye. Og det var noe som var uforklarlig for meg. Jeg vil ikke akkurat si til mitt forsvar - for ingenting er egentlig til mitt forsvar - men jeg trodde ikke jeg var i møtet. Jeg trodde ikke andre kunne se meg, forklarer Toobin.

Samtidig beklaget han til alle involverte, kona og familien. Han beskriver oppførselen som «dypt idiotisk og uforsvarlig».

PINLIG: Dette opptaket ser i utgangspunktet ut som et helt vanlig zoommøte, men slutten vil nok overraske de fleste. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Twitter Vis mer

- Jeg beklager til alle de som leste arbeidet mitt, og som så meg på CNN, som trodde jeg var en bedre person enn dette. Så jeg har mye å gjenoppbygge. Men jeg føler meg veldig privilegert og veldig heldig som kan få prøve å gjøre det, sier Toobin.

I terapi

CNN varsler at Toobin vil komme tilbake på skjermen med tittelen «juridisk sjefsanalytiker»

Toobin forteller også at han har tilbrakt de siste månedene i et slags eksil hvor han har jobbet for en matbank, gått i terapi og skrevet på en bok om bombingen i Oklahoma City.

- Jeg prøver å bli den snille personen som folk kan stole på igjen, sier Toobin.

Kilder sier til CNN at Toobin blottet seg da han begynte å onanere under Zoom-møtet, i noe som framsto som en separat videosamtale. De sier samtidig at de ikke tror han ønsket at kollegene skulle se ham.

TABBE: Stortingsrepresentant Sergio Massa avbrøt en kongressøkt etter at en politiker oppførte seg upassende på Zoom. Video: AP. Reporter: Embla Hjort-Larsen/Dagbladet Vis mer

- Overdreven straff

The New Yorker sparket Toobin etter én måned med interne granskninger. Granskningen avdekket imidlertid ikke noen andre tilfeller av upassende oppførsel i løpet av hans 27 år i magasinet.

- Jeg ble fortalt veldig spesifikt at av dem som var involvert, at de så på hele karrieren min og fant at det ikke hadde vært noen klager mot meg. Ingen saker. Dette var bare én enkeltstående hendelse. Jeg synes det var en overdreven straff. Men dette er hvorfor de ikke ber kriminelle om å dømme i sine egne saker, sier Toobin under CNN-sendingen.

MØTE: Dette Zoom-møtet gikk ikke helt som planlagt. Video: KameraOne. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Den profilerte analytikeren erkjenner samtidig at mange ikke vil ønske ham velkommen tilbake på skjermen.

- Jeg bor i verden. Jeg kjenner sosiale medier og hva reaksjonene vil være. Jeg håper de i det minste vil være blandet, sier Toobin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer