Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbake fra helvete

Chris Rea (43) var døden nær LONDON (Dagbladet): En av Chris Reas mest kjente sanger heter «The Road to Hell» (veien til helvete). Nå har han vært der, og kommet tilbake etter langvarig sykdom som holdt på å drepe ham. Og nå lager han film om sin store kjærlighet: en Ferrari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 18 måneder siden havnet Chris Rea på sykehus i Frankrike med bukhinnebetennelse. Han måtte ha flere operasjoner på grunn av infeksjoner, og sykdommen holdt på å ta knekken på ham.

Men den 43 år gamle musikeren klarte seg, og nå skifter han beite: Han synes det er kjedelig å være popstjerne, og derfor melder han overgang til filmbransjen.

Bilfilm

I går presenterte Chris Rea filmplanene i Clevedon utenfor Bristol. Filmen er allerede under innspilling, den koster 15 millioner kroner og blir derfor billig etter Hollywood-standard.

Filmen handler om en ung gutt, Joe, spilt av Thomas Orange. Hans far eier en iskremvogn, og gutten drømmer om å dra til farens fødested, Italia, og kjøre en rød Ferrari. Shirley Bassey har en av de større rollene i filmen.

Veteran

Chris Rea fikk ikke fatt i en ekte veteranbil, han måtte bygge en Sharkenose Ferrari. Det var en slik den tyske racerbilkjøreren Wolfgang von Trips kjørte på Monza i 1961. Han kolliderte med Jim Clarke i 259 kilometer i timen, bilen raste inn i en folkemengde og drepte 14 mennesker.

- Ferrari er som en religion. Italienere dyrker den, min far gjorde det, og jeg gjør det, sier Rea.

Han har alltid vært opptatt av racerbiler. Han drømte om å kjøre rød Ferrari på racerbanen, akkurat som Joe i filmen. Reas helt var von Trips, men Rea ble aldri noen toppkjører selv om han fikk råd til å kjøpe racerbiler.

Bilfrelst

Han har en 355 Ferrari, som han kaller «verdens beste bil». Han har en Chatham, som han bruker til racerbilkjøring. Til daglig kjører han en Volvo stasjonsvogn, hvor han komponerer mens han kjører til og fra kontoret i London.

Chris Rea har selv skrevet musikken og historien bak denne filmen, og er allerede i gang med å planlegge flere filmer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media