Tilbake i Dutroux' celle

- Her går Sabine Dardenne og Laetitia Delhez tilbake inn i fangehullet. - Det er ikke forsvarernes beste dag i dag, sier Dutroux' advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av kvinnene som ble voldtatt og misbrukt av Marc Dutroux skal tirsdag besøke cellen de ble holdt fanget i.

- Det er ikke den beste dagen for forsvaret, sier enm av Dutrox sine advokater Rony Baudewijn til på stedet, melder AFP. Tretti journalister fikk være med på selve befaringen. Rundt 225 politifolk beskyttet Dutrox sitt hus. De to overlevende offerne var ikledd skuddsikre vester.

Sabine Dardenne var 12 år gammel og Laetitia Delhez 14 år da Dutroux sperret dem inne i kjelleren i huset sitt i forstaden til byen Charleroi i 1996. Nå er de to hovedvitner i rettssaken mot Dutroux og tre andre, som står tiltalt for bortføring, voldtekt og to drap.

Befaring

Når de to kvinnene tirsdag skal besøke cellen der de ble holdt fanget og misbrukt, får de lov til å ta med venner som støtte, melder BBC. Også jurymedlemmene, foreldrene til noen av Dutroux' andre ofre, og 30 journalister er blant dem som tirsdag skal på befaring i huset der de grufulle handlingene fant sted.

Begge jentene ble reddet da Dutroux ledet politiet til dem etter at han ble arrestert. Politiet hadde vært i Dutroux' hus uten å finne den skjulte døra til cellen i kjelleren.

Ansikt til ansikt

Under rettssaken har de to stått ansikt til ansikt mannen de ble misbrukt av.

Sabine Dardenne som nå er 20 år gammel, så Dutroux i øynene og spurte hvorfor han ikke drepte henne. Mens Laetita Delhez (22) forandret ordlyden i eden hun avla til retten i forrige uke:

- Jeg sverger å fortelle sannheten, men ikke uten hat og redsel, sa hun.

Delhez fortalte retten om hvordan Dutroux hadde lenket henne til en seng og voldtatt henne gang på gang.

- De første dagene voldtok han meg, sa Delhez. Han pleide å spørre om det gjorde vondt mens han smilte, som om det ga ham lyst til å le, tilføyde hun.

80 dager

Sabine Dardenne ble holdt fanget og voldtatt gjentatte ganger i 80 dager, mens Laetita Delhez ble sperret inne i seks dager.

Det var nesten ikke ventilasjon i cellen jentene ble holdt innesperret i. Cellen var skjult inne i en vanntank under huset og var 1,6 meter høy, 1 meter bred og 2,1 meter lang.

To andre av Dutroux' ofre, de 8 år gamle jentene Julie Lejeune og Melissa Russo, sultet i hjel i cellen i 1995 mens han satt fengslet for biltyveri.

Dutroux, som i 1989 ble funnet skyldig i en rekke bortføringer og voldtekter av barn, risikerer livstidsstraff. Han har innrømmet voldtekt og kidnapping, men sier seg ikke skyldig i drapstiltalene.

(NTB)

<B>FANGEHULLET: I dette lydisolerte fangehullet ble jentene holdt fanget og voldtatt.
<B>TILBAKE:</B> Sabine Dardenne og Laetitia Delhez overlevde Marc Dutroux. I dag var møttes de igjen påpå åstedet. Begge hadde skuddsikre vester.
<B>BEVOKTET:</B> 250 politifolk vokter foran Dutroux sitt hus. Døren er tatt av og erstattet med et teppe for å gjøre inngangen enklere.
ERKÆRTE SEG IKKE SKYLDIG: Marc Dutroux.