Tilbake i Norge etter sju måneder fanget i utlandet: - Jeg forventer full frifinnelse

Nordmannen Martin Waage har sittet sju måneder fanget i utlandet med anklager om at han driver en kriminell trafficking-organisasjon. Nå skal saken opp i Norge.

BEVISFØRING: Nordmannen Martin Waage møter denne uka i retten foran en italiensk dommer. Han skal forsvare anklager om frihetsberøvelse og at ABP er en kriminell organisasjon. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
BEVISFØRING: Nordmannen Martin Waage møter denne uka i retten foran en italiensk dommer. Han skal forsvare anklager om frihetsberøvelse og at ABP er en kriminell organisasjon. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sju måneder har nordmannen Martin Waage sittet pågrepet og i husarrest på Sicilia i Italia, også kjent som «mafiaøya».

Han leder selskapet ABP World Group, som har spesialisert seg på å hente hjem bortførte barn, ofte fra konfliktfylte området av verden.

En operasjon i Tunisia, der selskapet skulle hente hjem et barn bortført av barnets tunisiske far, gikk fryktelig galt. To av Waages agenter og barnets mor sitter fengslet i Tunisia, mens Waage ble pågrepet i Spania og utlevert til Italia med anklager om  blant annet menneskemugling, våpenbesittelse og organisert trafficking.

Stilles foran italiensk dommer Denne uka er det høringer i saken mot Waage. Han kom tilbake til Norge og Oslo først i forrige uke. I løpet av tida han har vært pågrepet har hans samboer Wenche Andresen sagt hvor bekymret hun var for ham. Hun er også mistenkt i saken, og må svare for dommeren denne uka.

Han sier det er godt å være tilbake i Norge etter sju tøffe måneder. Først ble Waage etterlyst av Interpol, og meldte seg til norsk politi. Da fikk han imidlertid ingen svar. Deretter reiste han til Spania, hvor han ble pågrepet og satt i varetekt i Madrid i tre uker. Derfra gikk det til varetekt i Roma, før han endte opp i Palermo på Sicilia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer