Siktet etter gjengskyting:

Tilbake i Norge

Mennene som er siktet for drapsforsøk på to Young Guns-topper i Oslo sentrum, er utlevert fra Italia.

PÅ RØMMEN: Tidlig i saken gikk politiet ut med bilde av den siktede de mener avfyrte skuddene i Oslo. Han og den andre ble internasjonalt etterlyst, før de til slutt ble tatt i Italia. Foto: Politiet
PÅ RØMMEN: Tidlig i saken gikk politiet ut med bilde av den siktede de mener avfyrte skuddene i Oslo. Han og den andre ble internasjonalt etterlyst, før de til slutt ble tatt i Italia. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av sikkerhetshensyn har Oslo-politiet vært svært tilbakeholdne med detaljer om utleveringen av mennene, etter at de ble pågrepet av italiensk politi i Milano 20. januar.

Torsdag er de tilbake i Norge, bekrefter politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet

Begge mennene er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter en skyteepisode ved Nationaltheatret i Oslo natt til 15. januar.

Her ble to menn i henholdsvis 30- og 40-åra skutt og alvorlig skadet. Gjennom flere år har de fornærmede mennene vært sentrale skikkelser i Young Guns, en beryktet aktør i gjengmiljøet i hovedstaden.

Bånd til MC-klubb

Det er også bakgrunnen for hemmelighetskremmeriet rundt utleveringen av de siktede, som på sin side skal være knyttet til den kriminelt belastede MC-klubben Satudarah.

Det er foreløpig uklart hvordan de stiller seg til siktelsene etter skytingen for snart tre uker siden. Politiet håper å få avhørt mennene allerede torsdag kveld, men de må snakke med forsvarerne først, opplyser Hatlo til Dagbladet.

De bli trolig framstilt for varetektsfengsling fredag.

Machete, vold og ran

De siktede er godt kjente for politiet fra tidligere. Den ene, en 20 år gammel mann, ble i november 2021 dømt til fengsel i fem måneder i Oslo tingrett, for trusler med machete, skadeverk og vold.

Han er også tidligere straffedømt for blant annet ran.

Den andre, en 22 år gammel mann, er dømt for mindre alvorlige lovbrudd, som nettsvindel, forulemping av politiet og brudd på veitrafikkloven.

SKUTT PÅ ÅPEN GATE: De to mennene i 30- og 40-åra ble skutt på åpen gate midt i Oslo sentrum. Politiet sperret fort av åstedet den aktuelle natta. Foto: Annika Byrde / NTB
SKUTT PÅ ÅPEN GATE: De to mennene i 30- og 40-åra ble skutt på åpen gate midt i Oslo sentrum. Politiet sperret fort av åstedet den aktuelle natta. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Tidligere Young Guns-medlem

Enn så lenge holder politiet alle muligheter åpne for hva som er bakgrunnen for skyteepisoden ved Nationaltheatret.

Ved tidligere anledninger har de imidlertid uttalt at det er naturlig å undersøke om det skyldes en underliggende konflikt i de kriminelle miljøene i Oslo.

Ifølge Dagbladets opplysninger har lederen av Osloavdelingen i Satudarah vært medlem av Young Guns, før han havnet på kant med sine tidligere gjengkamerater.

Mannen er ikke blant de som er siktet etter skyteepisoden, da han sitter varetektsfengslet i forbindelse med en voldsepisode på en bar i Lillestrøm 3. desember i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer