Tilbake i toppen

SKIEN (Dagbladet) Snart ti år etter at hun gikk av som forbrukerminister i Gro Harlem Brundtlands regjering, kan det være klart for et ganske utrolig comeback for Einfrid Halvorsen (61) i politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonskomiteen i Skien Arbeiderparti har satt henne opp som partiets første dame. Halvorsen var Arbeiderpartiets ener i Telemark gjennom en årrekke. Hun var mangeårig ordfører i Skien, og endte opp ved kongens bord som forbruker- og administrasjonsminister i 1988.

I april året etter gikk hun av på dagen etter en lokal oppvask med påstander om uregelmessigheter knyttet til hennes virke i Skien Handel og Kontor.

Ryddet av veien

Halvorsens politiske karriere syntes å være over. Mange mente den gang at eksstatsråden ble behandlet urimelig av sine lokallag, så vel av HK som av Skien og Telemark Arbeiderparti.

Det viste seg nemlig at Halvorsen personlig ikke hadde gjort seg skyldig i noen form for underslag.
Uregelmessighetene som ble gjort gjeldende var dessuten for lengst ryddet av veien. I ettertid er den politiske dommen at Halvorsen ble utsatt for et lokalpolitisk spill som kostet henne karrieren.

Kommer tilbake

Men den gang ei. Ved forrige valg ble Einfrid Halvorsen satt opp på Skien Ap's liste - langt, langt nede.

Et valgskred med kumuleringer av hittil ukjent hyppighet førte imidlertid Einfrid på ny inn i bystyret.
Nå satser nominasjonskomiteen på et solid comeback for distriktets mest populære politiker siden Sverre Løberg.

De siste årene har Einfrid Halvorsen jobbet i foreningen Mental Helse, som hun leder. Noe toppolitisk comeback vil hun ennå ikke høre snakk om, men kan ikke overfor Dagbladet avvise det helt.

- Nei, til det har jeg nok altfor mye å gjøre, sier hun avventende.

Stemmesanker

Halvorsen foreslås nå som fremste kvinne foran neste valg. Foran henne er bare ordfører Rolf Erling Andersen og lederen av Skien Ap, Terje Aasland, programmessig ført opp. Det er i dag liten tvil om at Einfrid vil stikke av med langt de fleste stemmene.

- Hva om de forslår deg som ny ordfører?
- Vi får vente og se til den endelige nominasjonen er klar.