ÅSTEDET: Enken tilbake på åstedet der ektemannen Khai Ngoc Dinh ble likvidert i juni 2014. Fem menn er tiltalt for å ha skutt Khai i dette garasjeanlegget på Grønland i Oslo. Rettssaken startet i Borgarting lagmannsrett i går. Foto: Nina Hansen.
ÅSTEDET: Enken tilbake på åstedet der ektemannen Khai Ngoc Dinh ble likvidert i juni 2014. Fem menn er tiltalt for å ha skutt Khai i dette garasjeanlegget på Grønland i Oslo. Rettssaken startet i Borgarting lagmannsrett i går. Foto: Nina Hansen.Vis mer

Tilbake på åstedet der ektemannen ble drept

Ble likvidert i en parkeringskjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Hun er redd. Men hun vil være til stede i retten og se mennene som er tiltalt for drapet på hennes ektemann, i øynene. Khai Ngoc Dinh ble likvidert i en parkeringskjeller i det som både påtalemyndigheten og enken mener er en hevnaksjon.

Dette er saken: Khai Ngoc Dinh (48) ble drept med syv skudd i en parkeringsgarasje på Grønland i Oslo den 16. juni 2014.Fem menn fra det vietnamesiske miljøet i Oslo og på Romerike ble dømt for drapet i Oslo tingrett i desember 2015.Ankesaken mot de fem startet i Borgarting lagmannsrett i går.Hovedmannen ble dømt til 18 års fengsel for overlagt drap i tingretten. Han erkjenner å ha skutt Khai, men hevdet det var i selvforsvar.Hovedmannens onkel ble dømt til ti års fengsel i tingretten.Den tredje tiltalte fikk 12 års fengsel.Den fjerde tiltalte fikk 14,5 års fengsel.Femtemann ble dømt til 16 års fengsel.Alle var i parkeringsgarasjen da Khai ble drept, ifølge retten.

I går startet ankerettssaken mot fem menn etter det såkalte P-husdrapet på Grønland i 2014. Alle fem anket dommene og den neste måneden vil de fem måtte svare for drapsanklagene i Borgarting lagmannsrett.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn