Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbake på åstedet

HAMAR (Dagbladet): Et minnesmerke med innskriften «Bujar» står igjen der skolegutten Bujar Gashi ble funnet drept for nesten et år siden. I går tok lagdommer Jørgen Bull Eidsivating lagmannsrett med på befaring til både funnstedet og det antatte drapsstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte 58-åringen nektet all skyld da ankesaken startet på Hamar i går.

- Jeg er uskyldig, framholdt den 58 år gamle arbeidslederen i retten.

Tre timer seinere ble han med lagmannsretten på befaring.

Ikke en mine

På en liten sti ved Prestrudhallen på Hamar har noen satt opp et lite minnesmerke av tre. For nesten et år siden ble den 12 år gamle kosovoalbaneren Bujar Gashi funnet drept på stien.

Da politibetjent Ragnar Øverland og politiførstebetjent Knut Holthe i korte trekk forklarte hvordan den døde kroppen var «slengt» på bakken, fortrakk den tiltalte arbeidslederen ikke en mine.

Med to politimenn på sin side fortsatte han vandreturen omtrent uten å si et ord.

Lagmannsretten fortsatte til tiltaltes bolig, hvor det i fjor ble funnet tre små flekker med blod på soverommet. Disse skal stamme fra den drepte 12-åringen.

Påtalemyndigheten, representert ved aktor og statsadvokat Tormod Bakke, mener Bujar Gashi ble fraktet til stien etter å ha blitt knivstukket fem ganger i tiltaltes bolig om kvelden 14. februar, eller natt til 15. februar, i fjor.

85 vitner

58-åringen ble i herredsretten i juli dømt til 11 års fengsel for drapet. En enstemmig rett mente at drapet ble begått med forsett, og de betegnet det som ubegripelig og brutalt. Den tiltalte anket dommen på stedet, og i går startet en ny rettsmaraton.

Rundt 85 vitner skal forklare seg, og det er satt av tre uker til saken. Sikkerhetstiltakene er store i forbindelse med rettssaken, fordi tiltalte er blitt drapstruet av skoleguttens familie.

58-åringens forsvarer, Trygve Staff, sier til Dagbladet at hans klient er glad for at ankesaken er startet.

- Han håper selvsagt at en ny behandling fører til frifinnelse. Vi har innkalt en del vitner som ikke forklarte seg i herredsretten. Selv om ikke disse kommer med revolusjonerende nytt, mener vi de kan understreke usikkerhetsmomentene i saken, sier Staff.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!