Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbake på gangen

Et halvt døgn i arresten fikk Norvald som belønning da leiligheten hans ble plombert. Nå er han atter en gang tilbake på gangen - utenfor døra til sitt tidligere hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Norvald hadde sittet et par døgn på gangen i OBOS-blokka på Sagene, synes naboene til 68-åringen at det fikk være nok. De aksepterer ikke at en gammel pensjonist blir behandlet på denne måten.

Arrestert

Dermed ringte de politiet, i et siste håp om at mannen enten skulle bli kjørt til et hospits eller et annet sted for å få tak over hodet. I stedet ble han arrestert for å ha laget for mye rabalder da politiet kom.

Sentrum politistasjon opplyser at Norvald ble innbrakt ved 18.15-tida torsdag kveld og dimittert morgenen etter klokka 08.30.

Men politiet sjekket aldri om Norvald hadde noe hjem å reise tilbake til. De slapp ham fri uten å vite at alt som venter i leilighet 618 i Stavangergata, er ei låst dør som Norvald ikke har nøkkel til.

- Hvis personer er syke, skal vi i prinsippet ta oss av dem etter at de blir sluppet ut fra arresten, sier vakthavende ved Sentrum politistasjon Svein Bakke.

Ingen avtaler

Dersom det hadde blitt oppdaget fra politiets side at mannen ikke har noe sted å bo, ville han likevel ikke blitt tatt hånd om eller fraktet til sosialkontoret. Det bekrefter fungerende sosialsjef Sidsel Wester ved Sagene og Torshov sosialkontor.

- Det foreligger ingen slike avtaler mellom sosialkontorene og politiet, sier Wester.

Norvald ble kastet ut av leiligheten sin på onsdag, fordi han ikke har betalt husleie de siste månedene. Han har visstnok tilstrekkelig med penger, men sliter med å holde rede på når og hvordan han skal betale.

Sosialkontoret som Norvald tilhører, sier at de ved flere anledninger har sendt henvendelser til 68-åringen. Uten at han har gitt tilbakemelding.

- Selv om klienter ikke har et sted å bo, kan ikke vi påtvinge dem hjelp. Det har vi ikke lovhjemmel til, sier sosialsjef Sidsel Wester.

På grunn av taushetsplikten vil hun ikke kommentere saken ytterligere.

BOR PÅ GANGEN: Med øl og wienerbrød holder Norvald humøret oppe mens han bor på gangen på tredje døgnet.
HANDLER MAT, MEN HAR IKKE KJØKKEN: Norvald kjøper litt mat til helga, men han har ingen steder å lage maten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media