FLYTTET TILBAKE: Hells Angels fikk i går tilbake hovedkvarteret i Strømsveien 222 på Alnabru. Klokka seks i går kveld hadde to av medlemmene kommet seg på plass i huset. Her tar en av beboerne en kikk på de tilhørende bygningene til hovedhuset. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
FLYTTET TILBAKE: Hells Angels fikk i går tilbake hovedkvarteret i Strømsveien 222 på Alnabru. Klokka seks i går kveld hadde to av medlemmene kommet seg på plass i huset. Her tar en av beboerne en kikk på de tilhørende bygningene til hovedhuset. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Tilbake på hellig grunn

Hells Angels kunne sjøl rive av politisperringene rundt «HA-borgen» i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag forrige uke tok politiet beslag i Hells Angels' eiendom i Strømsveien 222 på Alnabru i Oslo etter en væpnet aksjon.

Bakgrunnen for aksjonen, var ifølge Oslo-politiet, en tiltalte mot eiendommens eier - firmaet Capitol Eiendom AS — etter at det under to politiaksjoner i 2010 og 2011 ble funnet til sammen 15 ulovlige våpen i lokalene. Flere av våpnene skal ha blitt funnet i hemmelige rom i veggene på klubbhuset.

Påtalemyndighetene la inn påstand om å inndra hele huset fordi det har medvirket til å oppbevare ulovlige våpen.

Hells Angels påklagde straks beslaget, og vant fram i Oslo tingrett i går. Politiet fikk ikke medhold i å beslaglegge huset til Hells Angels.

Allerede få timer etter kjennelsen i tingretten var beboerne i klubbhuset tilbake, og Hells Angels-medlemmene kunne rive av politisperringene i gleden av å få hovedkvarteret, og for mange, boligen sin tilbake.

Møtte kald kjeller Den ene mannen lukket opp porten og reiv av politisperringene ved eiendommens inngangsparti. Han var én av de to første som hadde funnet veien tilbake til klubbhuset rundt 18.00 i går kveld.

Han forteller at de ikke hadde rukket å gå gjennom hele huset for og se hva politiet hadde gjort under beslagleggelsen.

- Det var iskaldt nede i kjelleren, og de har latt dører stå åpne. Vi har vannrør nede i kjelleren, og det er ikke så ålreit hvis de fryser. Eller har vi ikke rukket å se gjennom. Det er ikke så lenge siden vi kom hit, sier han til Dagbladet.

Det er rundt fem stykker som bor fast i huset. Da Dagbladet besøkte klubbhuset hadde to personer kommet seg i hus.

- Det var deilig å få det igjen. Vi er jo mange som har tinga våre her inne. Jeg var her sjøl under beslaget og gjorde som politiet sa. Men jeg hadde glemt beltet mitt inne, og det var vanskelig nok å få tilbake, sier mannen.

Han fortalte videre at de som har bodd fast i huset, bodde «her og der» i løpet av perioden huset var beslaglagt. Da Dagbladet forlot klubbhuset, kom ytterligere tre menn og gikk gjennom ytterporten.

BRØT AVTALE: Noe av det første Hells Angels sørget for, var å rive av politisperringene rundt «HA-borgen». Rune «Supern» Olsgaard sa at HA nå ikke ønsker dialog med politiet. Forrige uke uttalte han at politiet brøt en avtale med HA da de beslagla deres hovedkvarter. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
BRØT AVTALE: Noe av det første Hells Angels sørget for, var å rive av politisperringene rundt «HA-borgen». Rune «Supern» Olsgaard sa at HA nå ikke ønsker dialog med politiet. Forrige uke uttalte han at politiet brøt en avtale med HA da de beslagla deres hovedkvarter. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Forholdet mellom politiet og HA har kjølnet kraftig etter beslaget av eiendommen, og HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard sier deres dialog med Oslo politikammer har opphørt etter denne hendelsen.

- Slik situasjonen er nå vil vi ikke ha noen dialog, sier han.

- Utrolig letta Hells Angels-talsmann Rune «Supern» Olsgaard var en lettet mann etter kjennelsen i Oslo tingrett.

- Vi er utrolig glad og letta over at tingretten har tatt denne beslutningen. Jeg kan ikke forstå politiets grunnlag for å ta fra folk boligene sine, sa han til Dagbladet like etter saken var avgjort.

Han har sjøl vært bosatt i klubbhuset de siste 18 åra, og fortalte at han gledet seg til å flytte hjem.

Olsgaard hadde imidlertid ikke kommet seg til hovedkvarteret onsdag kveld på grunn av sykdom.

Forsvarer for huseieren Capital Eiendom AS, John Christian Elden, mener tingrettens avgjørelse var ventet og god.

- Politiets aksjon fremsto som overilet og helt unødvendig, og nå har de fått svar på tiltale fra oslo tingrett, sier Elden til Dagbladet.

Venter på behandling i retten Oslo tingrett sier at politiet kan tinglyse en erklæring som innebærer at Hells Angels ikke kan gjøre noe med huset utover å bo der, ifølge TV 2 - som først omtalte saken.

Ifølge advokat Elden skal spørsmålet om inndragning utstå til saken skal behandles i retten ved påsketider, og han sier at det innen den tid er det ingen grunn til å kaste ut leitakerne.

DØRER STO ÅPNE: HA-medlemmene fortalte onsdag kveld at dørene sto åpne i kjelleren og at der var kaldt rundt vannrørene. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
DØRER STO ÅPNE: HA-medlemmene fortalte onsdag kveld at dørene sto åpne i kjelleren og at der var kaldt rundt vannrørene. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer