Tilbake på rett spor

Kina har satt seg ved forhandlingsbordet igjen.

NÅ GÅR DET BEDRE:  Kina er tilbake ved forhandlingsbordet. Her fra plenumssalen, der de ulike statslederne holder innlegg i dag. Foto: SCANPIX.
NÅ GÅR DET BEDRE: Kina er tilbake ved forhandlingsbordet. Her fra plenumssalen, der de ulike statslederne holder innlegg i dag. Foto: SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Siden Kina tidlig i natt meldte at de ikke regnet med at det ville bli noen klimaavtale i København, har det vært krise i klimaforhandlingene. Men etter et møte med Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, ser forhandlingene ut til å bevege seg framover.


- Vil gjøre vårt ypperste
-Vi er enige om at vi skal tilbake til forhandlingsbordet og gjøre vårt ypperste for å fjerne så mange parenteser som mulig i de to tekstene, sier Kinas miljøminister og sjefforhandler Xie Zhenua til jp.dk etter møtet.

Han forsikrer at alle parter nå vil anstrenge seg for å komme i mål.

-Så lenge det er politisk vilje hos stats- og regjeringsledere, vil vi arbeide for politisk suksess, sier Zhenua.

- Positivt
Statsminister Jens Stoltenberg var tidligere i dag svært urolig for hvordan det skal gå med klimaforhandlingene.

- Det er en veldig kritisk situasjon vi er oppe i, sa Jens, men understreket at dersom det var hold i ryktene om at Kina likevel ønsker en avtale, er det positivt.

I dag holder alle statsledere sitt innlegg i plenumssalen i tur og orden. Jens Stoltenberg skulle etter planen holde sitt innlegg klokka 17, men det er forsinkelser i programmet.