Tilbake som helt etter attentatet

Eksbiskop Gunnar Stålsett fulgte presidenten hjem til Øst-Timor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President José Ramos-Horta ble hyllet som en helt da han i dag vendte hjem til Øst-Timor. Hjemkomsten kan bli et vendepunkt for landet, tror Gunnar Stålsett.

Flere tusen tilhengere hadde møtt opp for å hilse presidenten velkommen på flyplassen i hovedstaden Dili, melder Reuters. Østtimoresiske skolebarn hadde fått fri fra skolen og arbeidere tatt fri fra jobben for være med på velkomsten.

- Leve president Ramos-Horta, jublet skaren av mennesker, mens han ble tatt imot av statsminister Xanana Gusmao.

Ramos-Horta ble alvorlig såret og brakt til Darwin i Australia i all hast da han ble rammet av flere skudd i attentatet 11. februar. Statsminister Gusmao unnslapp et angrep den samme dagen.

Attentatene endte med at opprørsleder Alfredo Reinado ble drept.

- Takk, alle sammen, for støtten og solidariteten deres, sa en rørt Ramos-Horta da han møtte pressen etter hjemkosten.Stålsett ledsager Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett fulgte Ramos-Horta på turen hjem til Øst-Timor, og han sier presidenten har det bra etter sykehusbehandlingen.

- Det kan bli et vendepunkt for nasjonen at han nå kommer tilbake. Denne hendelsen har vist at staten har vært i stand til å fungere selv i en kritisk situasjon. Dette tror jeg har gitt dem selvtillit, sier Stålsett til NTB på telefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer