Partimåling

Tilbake som Norges største parti

Erna Solberg har klokket inn sterke målinger gjennom hele corona-krisa og styrer nå igjen Norges største parti. Frp ser ikke ut til å ha tjent på å gå ut av regjering.

HØYE MÅLINGER: Høyre-leder Erna Solberg ville ledet Norgs største parti om denne målingen var valgresultatet. Foto: Lars Eivind Bones
HØYE MÅLINGER: Høyre-leder Erna Solberg ville ledet Norgs største parti om denne målingen var valgresultatet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På vei inn i sommerferien fortsetter de sterke corona-målingene for Erna Solberg og Høyre. Høyre kan notere seg 25,2 prosent på meningsmålingen fra Ipsos gjennomført for Dagbladet i juni.

Det er den tredje måneden på rad med målinger over 25 prosent for Høyre. Det har ikke skjedd siden månedene rett etter Stortingsvalget i 2017.

Høyre kniver med nå jevnsterke Arbeiderpartiet om å være Norges største parti. På juni-målingen ligger Høyre 0,2 prosent poeng foran, noe som gjør Høyre til det største partiet igjen, etter å ha måttet se seg slått av Ap på Ipsos-målingen i mai.

-Det er hyggelig å gå inn i sommeren med gode tall. Men det viktigste nå er å beholde kontrollen med smitten, samtidig som vi skaper flere jobber og får folk tilbake i arbeid, sier Solberg til Dagbladet.

Støttepartier i skyggen

Gode Høyre-målinger alene hjelper likevel ikke Erna Solberg med å bli gjenvalgt som statsminister i valget i 2021.

Hun er også avhengig av at resten av den borgerlige blokken.

Både Venstre og KrF ender også i juni under sperregrensen med oppslutning på 3,1 prosent og 3,2 prosent. Med unntak av april da KrF nådde 4,1 prosent, har de to partiene stort sett befunnet seg under sperregrensa i målserien til Ipsos siden 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer