Tilbake til fengselet

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Alle de fire tiltalte må belage seg på en natt i uvisshet bak fengselsmurene. Juryen har gitt beskjed om at de ikke vil bli ferdig med en kjennelse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 25 spørsmål juryen har å besvare. Svarene avgjør om Per og Veronica, Kristin og Lars må tilbringe store deler av framtida bak murene. Sikkert er det at de må tilbringe den neste natta bak lås og slå.

Ved 14.30-tida i dag fikk forsvarerne beskjed om at juryen ikke blir ferdige i dag. Cato Schiøtz fikk beskjed av politiet.

- Per Orderud skal tilbake til Ullersmo. Han får ikke tilbringe mer tid sammen med Veronica enn han har gjort i de drøye tre timene han satt og ventet på juryen, sier forsvarer Harald Stabell til Dagbladet.no.

Dermed er det tilbake til fengslet for alle de fire tiltalte.

- Søvnløs natt i møte

- For Per Orderud har det neppe noen positiv innvirkning på nattesøvnen at det ikke blir noen kjennelse før torsdag. Men han er glad juryen tar seg den tiden den trenger, og gjør grundig arbeid, sier advokat Cato Schiøtz til NTB.

Schiøtz sier at det er svært uvanlig at en jury tar natten i bruk for å avgjøre skyldspørsmålet i en sak.

Schiøtz tilbakeviser påstandene til VG om at et kriseteam står klar for å ta seg av Per Orderud.

- Det eksisterer ikke noe slikt kriseteam. I hvert fall ikke hvis man ikke med kriseteam mener nærmeste familie, sier Schiøtz.

- Tyder på uoverensstemmelser

Forsvareren til Lars Grønnerød, Steinar Wiik Sørvik, tror at juryen har prøvestemt over skyldspørsmålet og vært uenige, og derfor trenger mer tid før de kommer med kjennelsen.

- At de ikke blir ferdige i dag, tolker jeg som om de har hatt en prøveavstemning og oppdaget en uoverensstemmelse, og vil klare opp i dette, sier Wiik Sørvik til NTB.

Selv mener han det er bra at juryen bruker den tiden de trenger.

Fornøyd

Aktor Jørn Sigurd Maurud er fornøyd med at Orderud-juryen tidlig onsdag ettermiddag ga beskjed om at de ikke kom til å komme med noen kjennelse i trippeldrapssaken før dagen etter.

- At juryen trenger mer enn denne ene dagen, sier sitt om saken. Det er et betydelig materiale de skal gjennom. Og det skulle bare mangle at de tar den tiden de trenger, sier han.

De tiltalte, forsvarere og aktorer vender altså tilbake til rettslokalene på Åråsen stadion i morgen tidlig klokka 9. Det gjør Dagbladet.no også.

INGEN KJENNELSE I DAG: Her ankommer juryen i dag tidlig.
GÅR MOT SLUTTEN: Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland foran, mens Lars Grønnerøds forsvarer Steinar Wiig Sørvig snakker med Per Orderuds medforsvarer Harald Stabell (i hvit skjorte). Bak skimtes Morten Kjensli som er Lars Grønnerøds medforsvarer (i rød genser) i samtale med Kristin Kirkemo Hauklands forsvarere Tor Kjærvik og Johnny Veum.