Tilbake til «jobb»

Lørdag vant tippelaget til Øivind Grøstad (37) 13,4 millioner kroner på V75 på Momarken. Dagen etter reiste han på Bjerke Travbane sammen med mor og far. - Han slettet gjelda vår da han vant i 1999, sier Sem Grøstad (69).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå sender han foreldrene på sydenferie.

- Vi er fryktelig stolte av ham, sier mor Ragnhild (59)

- Men han kan være litt kjedelig. Den sigaren han var avbildet med i går var bare skryt. Han røyker ikke og bruker nesten ingenting på restauranter og vin. Men Øivind er svak for slike drinker med paraply, ler faren.

- Det er som jeg sier: Å blande alkohol, damer og spell koster deg én million i året. Det er best å passe seg i denne bransjen, sier Øivind Grøstad. Men en liten ferie vil han unne seg og samboer Rigmor Fagerland, eller «Fager» som han kaller henne:

- Da jeg vant sist, reiste vi på cruise med SS «Norway». Det var helt overlegent. Nå vil jeg på tur med Hurtigruta. Det er mitt høyeste ønske.

Bjerke

Andelslaget som Grøstad leder vant 9,6 millioner kroner på Leangen i mars 1999. Lørdag vant den samme gjengen 13,4 millioner kroner på Mormarken. Noe av pengene fikk ustøe bein å gå på natt til søndag, da Grøstad og tippegjengen spanderte fest på vennene ved Uthuset Pub på Lørenskog. Selv gikk Grøstad hjem ved ett-tida på natta for å være frisk og opplagt til V5 på Bjerke Travbane dagen derpå.

- Har ikke fått satsa ei krone i dag. Det har vært så mange gratulasjoner og slikt, sier han.

Men vinnerlykken er fortsatt intakt, iallfall på Grøstads Travtelefon:

- Tipsene jeg ga for V5 på Sørlandet Travpark i dag, gikk inn med gevinst på 26000 kroner, stråler Grøstad.

- Har du et tips for en fotograf og journalist som aldri har spilt på hest før? spør vi tippemillionæren.

- Spill på nummer 2 i siste løp, Hubert Strømline. Hu er litt gæren i huet, men det er mulig det går godt denne gangen.

Gevinst

Starten går, vår hest går rett i tet og traver i ensom majestet resten av løpet. Fotograf Lillegård og jeg satset en femtilapp hver og vant 400 kroner. Det er penger det rg.

Så slukkes lysene på Bjerke Travbane og Grøstad reiser tilbake til huset og «Fager» i Nittedal, og setter seg på hjemmekontoret. For nå skal han bare gjøre ferdig tipsene til Leangen på mandag. Det tar vel en fire- fem timer. Så skal han legge seg. Klokka to om natta.

<B>VIL PÅ TUR:</B> - Da jeg vant sist, reiste vi på cruise med SS «Norway». Det var helt overlegent. Nå vil jeg på tur med Hurtigruta, sier Øivind Grøstad.