Tilbake til kaprerhelvete

Friheten ble kortvarig for gisselet som i formiddag fikk puste inn frisk luft utenfor det kaprede flyet. Etter en legesjekk ble han fraktet tilbake til marerittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inderen lider av kreft og fikk tilsyn av lege i en og en halv time. Deretter ble han sendt direkte tilbake til Airbus-maskinen på flyplassen ved Kandahar.

Kritisk fase

India avkreftet offisielt meldinger om at landet hadde gått med på å løslate et begrenset antall av de 36 islamistiske aktivistene som kaprerne krever frigitt. En slik frigivelse er blant kravene kaprerne vil ha oppfylt, før de løslater de mer rundt 155 gislene - for det meste indiske statsborgere - om bord i Airbus-flyet fra Indian Airlines.

- Samtalene er nå inne en avgjørende og svært ømtålig fase, sa en av de indiske diplomatene som har forhandlet med de fem eller seks kaprerne om bord i flyet.

- Det er ikke inngått noen avtale og heller ikke satt noen tidsfrist for en løsning, framholdt det indiske utenriksdepartements talsmann Raminder Singh overfor nyhetsbyrået Reuters i New Delhi.

Slipper øyebind

Gisslene i flyet slipper nå øyebind. Men inne i det tettakkede flyet stinker det av avføring og spy. Bak de sammendratte gardinene forann passasjerne sitter fem eller seks kaprere. Passasjerene har bare fått bruke tre av de syv toalettene ombord, og de har ikke blitt tømt som de pleier. Lufta ombord i flyet er svært dårlig. Til i går var bare en ventilasjonskanal åpen, men i går lyktes det kaprerne å reparere reservesystemet for elforsyning og få aircondition-systemet til å virke igjen.

- Nå bærer ikke passasjerene øyebind lenger og kan bevege seg fritt og prate med hverandre, sier en diplomat til AP.