Tilbake til mekling

I kveld møtes partene i bygningsarbeiderstreiken igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter bare noen timer i streik har Riksmeklingsmannen på nytt kalt sammen partene i bygningsarbeiderstreiken. Meklingsmann Geir Ellingsen vært i kontakt med partene i formiddag, og tror at han har noe å snakke med Fellesforbundet og Bygningsindustriens Landsforening klokka 18 i kveld.

Byggevirksomheten har stoppet helt eller delvis opp på store prosjekter som ilandsføringsanlegget for olje og gass Ormen Lange, operaen i Bjørvika og Akershus Universitetssykehus etter at de LO-organiserte tømrerne og håndverkerne i Fellesforbundet innledet streik i morges. I alt 16.200 LO-organiserte håndverkere er i streik, og streiken fortsetter selv om partene er kalt inn til Riksmeklingsmannen.

Halvparten jobber

Like mange bygningsarbeidere på landsbasis er IKKE organisert, og utslaget av Fellesforbundets streik er derfor ulik fra byggeplass til byggeplass.

-Vi har vært i kontakt med tillitsmenn og streikeledere over hele landet, og det har gått fredelig og ordentlig for seg de aller fleste steder. Vi har bare hørt om et par små tilfeller av krangel mellom streikende og arbeidende bygningsarbeidere, sier informasjonssjef Vidar Østli i Fellesforbundet til Dagbladet.no.

Et av tvistespørsmålene som førte til at forrige mekling ble avbrutt og streiken satt i gang, gjelder et landsomfattende eller lokale overenskomster for tømrere. Fellesforbundet vil ha et landsomfattende system, arbeidsgiverne har gått for lokale løsninger.

STOPP PÅ ORMEN LANGE Byggearbeidene på ilandføringsanlegget for olje og gass på Aukra ble redusert da bygningsarbeiderstreiken ble satt i gang i morges. 400 bygningsarbeidere streike, om lag 2.000 er i jobb.