TILBAKEKALLER: Etter at det har blitt avdekket at en del av glidelåsen kan brekkes av, har produsenten valgt å tilbakekalle 11 000 Voksiposer. Foto: Produsenten
TILBAKEKALLER: Etter at det har blitt avdekket at en del av glidelåsen kan brekkes av, har produsenten valgt å tilbakekalle 11 000 Voksiposer. Foto: ProdusentenVis mer

Tilbakekaller 11 000 soveposer for babyer

Har løse deler som kan kvele babyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): HTS as skriver i en pressemelding at de nå tilbakekaller 11 000 Voksiposer(soveposer) etter at de har avdekket at glidelåsen kan knekke av, og i verste fall kvele barn.

De skriver at de forløpig har mottatt syv reklamasjoner med denne feilen, og at foreldre i noen tilfeller har oppdaget at barnet har sittet med denne delen, som er formet som en pingvin, i hånden.

- Vi er lei oss for at det har skjedd, men når det nå har det, så må vi gjøre det vi kan for at produktene våre bli trygge igjen, sier Hans Kristian Torgersen, leder for Voksi, til Dagbladet.

- Kan bli dramatisk På bakgrunn av disse reklamasjonene valgte de å gjennomføre en undersøkelse, der de konkluderte med at pingvinen kan falle av glidedelen ved hardhendt bruk.

- Dersom barnet får tak i pingvinen, putter denne i munnen og svelger denne, vil utfallet kunne være dramatisk, skriver de i pressemeldingen.

Dette gjelder Voksiposene City, Urban og Go, som er produsert i 2012.

- Bytt ut delen Disse posene har en glidelåsdel som ser som den til høyre i denne saken, andre er ikke tilbakekalt.

- Jeg synes det er viktig at endringen på posen blir gjort så raskt som mulig, slik at barn ikke blir skadd, sier Torgersen.

Han forteller at de har satt opp ekstra bemanning i morgen, slik at de skal kunne ta i mot henvendelser fra sine kunder.

- De kan også fjerne pingvinen selv, og få en ny ved å henvende seg til oss på vår nettside, sier Torgersen.

- Vi ber om at alle brukere av Voksiposen i morgen (mandag) går inn på www.voksi.no for å se om dette gjelder deres voksi-pose og finne informasjon og fremgangsmåte for å bytte ut denne delen, skriver de i pressemeldingen.

For hjelp til å bytte ut delen, eller om du har spørsmål, kan fu ta kontakt med forhandleren der du har kjøpt din Voksi-pose, eller ringe HTS på 32 15 08 00 fra i morgen tidlig.

DENNE DELEN: Det er denne delen av glidelåsen på posene som kan falle av. Foto: Produsenten
DENNE DELEN: Det er denne delen av glidelåsen på posene som kan falle av. Foto: Produsenten Vis mer