Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilbakekaller 200 000 biler

Chevrolet, GMC, og Hummer kan ha livsfarlige bremser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er verdens største bilprodusent, GM, som slår alarm og tilbakekaller nesten 200 000 kjøretøyer på grunn av forskjellige sikkerhetsfeil, varsler amerikanske trafikkmyndigheter.

Brorparten av bilene som nå tilbakekalles er 2004 og 2005-modeller av merket Chevrolet Avalanche, Express, Silverado, og Suburban, GMC Savana, Sierra, og Yukon XL, GMC Topkick og Chevrolet Kodiak, samt Hummer H2.

Farlige bremser

Bilenes bremsesystem, som er av typen Bosch hydro-boost, kan få sprekkskader i bremsetrykkenheten under normal kjøring. Ikke bare kan bremsevesken renne ut og føre til svake eller ingen bremser på bilene, men fragmenter fra de trykkskadde områdene kan blåse ut og skade folk som måtte åpne panseret til motorrommet, melder GM.

- Vi vet ennå ikke om noen har blitt rammet av dette problemet, sier GM-talsmann Alan Adler.

Ukjent i Norge

I tillegg til de nevnte bilmodellene, tilbakekalles også 19 924 Cadillac XLR kupé, SRX SUV, og Pontiac Grand Prix sedan fra 2004, samt 17 815 Buick Raniers, Chevrolet Trailblazers, GMC Envoys og Isuzu Ascender fra 2005.

Disse har henholdsvis problemer med forgasseren i kaldt vær, og en løs frontrute som kan falle av i kollisjon.

Tilbakekallingen vil starte allerede i starten av mars, og GM opplyser at forhandlerne vil utbedre feilene uten kostnader for kundene.

Flere av modellene er blitt svært populære i Norge, men GM har foreløpig ikke opplyst hva som skjer med biler solgt utenfor USA.

- Dette har vi ikke fått noen melding om, og vi må sjekke det opp i morgen. Derfor kan jeg ikke kommentere det nå, sier Per Kristian Ottersen fra Bergheim Auto i Drammen, en av landets fremste Chevrolet og GMC-importører.

HUMMER: Også populære og rådyre Hummer H2 har de farlige bremsene.
SAVANA: Hvis du har en GMC Savana, bør du oppsøke et verksted.
FARLIG?: 2004-2005-modellene av GMC Yukon XL, også kjent som Chevrolet Suburban, kan ha livsfarlige bremser.